Opskrift: Allround græsk grillmarinade
med timian, oregano og rosmarin

0 0
Opskrift: Allround græsk grillmarinade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. frisk rosmarin
1 tsk. salt
1 spsk. sennep
0.5 dl olivenolie
0.5 dl citronsaft

Perfekt marinade til al slags grillet kød og fisk

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På Korfu kaldes denne grillmarinade for saramura. Måske er navnet det samme andre steder i Grækenland, hvem ved?

Marinaden består af lige dele citron og olivenolie, der er smagt til med sennep, salt og tre klassiske krydderier fra Grækenland: Timian, oregano og rosmarin.

En særlig græsk sennep, som ikke er stærk, men til gengæld ret syrlig, bruges normalt i marinaden – mens i en snæver vending kan du sagtens få et godt resultat med dijonsennep. Både timian og oregano skal helst være tørret, men rosmarinen gerne må være frisk.

Marinaden giver det grillede kød eller fisk en frisk, let syrlig og mildt krydret smag, som klæder den let brændte stegeskorpe perfekt. Det er smagen af en skøn sommeraften på en græsk ø.

Spicy Twists græske ven ’Rasmus’ (Erasimus?) har venligst givet os opskriften. Rasmus fortæller, at man på Korfu typisk bruger denne grillmarinade til souvlaki (grillspyd), og lige inden servering pensler man kødet en ekstra gang med en mere enkel marinade bestående af citron-olie-salt-peber.

Grillmarinaden pensles på kødet eller fisken, når det er vendt første gang og lige har fået stegeskorpe. Marinaden kan også sættes på bordet, så gæsterne selv kan smage grillmaden til.

Behøver vi at tilføje, at en græsk salat og en tzatziki altid er et hit til grillmad? Og et glas retzina…

Ingredienser

Antal personer:
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. frisk rosmarin
1 tsk. salt
1 spsk. sennep
0.5 dl olivenolie
0.5 dl citronsaft
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Knus krydderierne i en morter

2
Færdig

Pisk alle ingredienser sammen til jævn konsistens

3
Færdig

Pensl på kødet eller fisken, når det har fået stegeskorpe

4
Færdig

Marinaden kan holde sig mindst 2 uger i køleskab

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
forrige
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
Opskrift: Jordbæris af skyr
næste
Opskrift: Jordbæris af skyr
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
forrige
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
Opskrift: Jordbæris af skyr
næste
Opskrift: Jordbæris af skyr

Tilføj Din Kommentar