Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. radiser
-
1 bdt. forårsløg
-
200 g ærter
-
2 æbler
-
0.5 bdt. mynte
-
0.5 bdt. persille
-
Dressing
-
1 dl olie
-
0.75 citron, saft og skal
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. yoghurt
-
1 spsk. sennep
-
1.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Der er mange kartofler i denne salat, men den smager altså mest af de friske grønne asparges. Det er derfor, vi kalder den en aspargessalat.
Hvis det er sæson for ærter, er det naturligvis allerlækrest at bælge dem selv. Ellers kan supermarkedets fine, frosne ærter sagtens bruges i en snæver vending.
Du kan servere aspargessalat som tilbehør til al slags stegt fisk og kød, fx en krydret, langtidsstegt culotte.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. radiser | |
1 bdt. forårsløg | |
200 g ærter | |
2 æbler | |
0.5 bdt. mynte | |
0.5 bdt. persille | |
Dressing |
|
1 dl olie | |
0.75 citron, saft og skal | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. yoghurt | |
1 spsk. sennep | |
1.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær grøntsager og æbler i mundrette stykker |
2
Færdig
|
Kog kartoflerne ca. 10 minutter i godt saltet vand |
3
Færdig
|
Kog asparges med det sidste minut (ikke mere!) |
4
Færdig
|
Bland alle grøntsager og æble med finthakket mynte og persille |
5
Færdig
|
Ryst dressingen godt sammen og bland med grøntsagerne |