Ingredienser
-
4 stk. rugbrød
-
2 avocadoer
-
1 bk. karse
-
1 lime
-
Chiafrø
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Avocadomad på ristet rugbrød har efterhånden længe været en populær frokostret på de smarte storbycafeer rundt omkring i landet.
Men hvorfor ikke også skabe en lille, ublodig revolution ved weekendens brunch og servere en smuk, grøn hapser med avocado mellem alt det hvide brød, æg, bacon, ost og marmelade…?
Denne avocadomad smager ikke alene forbasket godt, den er også kolossalt sund. Avocado er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og proteiner. Også chiafrø er meget proteinholdigt. Karse er rigt på C-vitamin, og det samme er den limesaft, vi drypper over. Endelig indeholder rugbrød som bekendt masser af fibre, som er godt for din fordøjelse.
Kort sagt: En avocadomad er den bedste start, du kan få på dagen.
Ingredienser
4 stk. rugbrød | |
2 avocadoer | |
1 bk. karse | |
1 lime | |
Chiafrø | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist rugbrødet og skær i kvarter |
2
Færdig
|
Skær avocadoerne i 1 cm tykke skiver |
3
Færdig
|
Fordel avocadoen på rugbrødet |
4
Færdig
|
Drys med karse |
5
Færdig
|
Dryp limesaft ud over al avocado |
6
Færdig
|
Drys med chiafrø |
7
Færdig
|
Drys med (flage)salt og peber |