Ingredienser
-
1 stor aubergine
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. citronsaft
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. tahin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. korianderfrø, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
-
Bredbladet persille, hakket
Et par ord om vores opskrift
Aubergine er en grøntsag, som vi danskere primært kender fra det italienske køkken (grillede skiver marineret i olie) – og som en bestanddel i den græske ovnret, moussaka.
Baba ganoush er Mellemøstens bud på en lækker ret med aubergine. Det er en rund, mild og cremet dip, der sagtens kan tage kampen op med hummus om at blive din favorit at dyppe chips og rå grøntsager i. Du kan også bruge baba ganoush som tilbehør til alskens stegeretter.
Start med at sætte auberginen i ovnen, mens du forbereder krydderier og persille.
Ingredienser
1 stor aubergine | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. tahin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. korianderfrø, knust | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt | |
Bredbladet persille, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Prik en masse huller i auberginen med en gaffel |
2
Færdig
|
Bag auberginen 45 minutter i en 200 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Afkøl auberginen, flæk den og skrab kødet ud |
4
Færdig
|
Blend auberginekødet med de øvrige ingredienser (minus persille) |
5
Færdig
|
Pynt med persille |