Ingredienser
-
1 kg rødbeder
-
4 spsk. olie
-
3 spsk. balsamico
-
2 stjerneanis, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Bredbladet persille
-
Fetacreme
-
200 g fetaost
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
3 spsk. olie
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Rødbeder er så sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter, at det halve kunne være nok. Rødbeder er også godt for fordøjelsen, og så viser målinger oven i købet, at rødbeder giver EPO baghjul som præstationsfremmende middel. Rødbeder er altså en slags naturens egen doping (kilde).
I sæsonen er rødbeder en billig og mættende grøntsag, og hvis du behandler den ordentligt, smager den vanvittigt godt. Glem de halvsure, syltede rødbeder, man putter på leverpostejen – du kan nemt opnå en langt mere raffineret smag.
Bagte rødbeder er en nem måde at tilberede roden på. Du skræller rødbederne, skærer dem i tynde ‘pommes frites’ og vender dem i noget namset og lækkert. Fx olie, balsamico, chili og stjerneanis. Efter 35 minutter i ovnen står du med et fad let sprøde, velsmagende grøntsagsstave, som alle vil elske.
En fetacreme smager fantastisk til. Den let salte, cremede topping passer perfekt til de knasende rødder – og når du så slutter af med et drys bredbladet persille, er ikke et øje tørt.
Bagte rødbeder er lækkert tilbehør til alle slags stegt kød og fisk. Prøv dem fx til et fad labre, sunde hjemmelavede nuggets af torsk.
Ingredienser
1 kg rødbeder | |
4 spsk. olie | |
3 spsk. balsamico | |
2 stjerneanis, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Bredbladet persille | |
Fetacreme |
|
200 g fetaost | |
4 spsk. græsk yoghurt | |
3 spsk. olie | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl rødbederne og skær i aflange stave à la pommes frites |
2
Færdig
|
Vend rødbedestave med de øvrige ingredienser (minus persille) |
3
Færdig
|
Bag rødbederne 35 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Mos ingredienserne til fetacreme sammen |
5
Færdig
|
Servér de bagte rødbeder toppet op med fetacreme og et drys persille |