Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
- og dildmayo

0 0
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g rejer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. dild
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
Mayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt

Lav din egen forrygende rejesalat på bare 20 minutter

Ingredienser

  • Mayo

Et par ord om vores opskrift

Del

Danske supermarkeder og slagtere sælger tonsvis af majonæsesalater til lækkersultne danskere. Skinkesalat, italiensk salat, hønsesalat – og naturligvis rejesalat.

Ikke et ondt ord om de færdiglavede salater (man skal jo ikke fornærme sine læsere), men mellem os sagt kunne nogle af salaterne godt trænge til lidt mere af dét, de er navngivet efter: Mere skinke i skinkesalaten (som i den her opskrift), flere italienere i den italienske salat – og især et større antal rejer i rejesalaten.

Denne luksus rejesalat er luksuriøs af tre gode grunde:

  • Der er masser af rejer i
  • Der er friskkogte asparges i
  • Majonæsen er hjemmerørt (bare rolig, det er pærelet)

Brug de bedste rejer, dit husholdningsbudget rækker til. Køb et bundt grønne asparges og kog dem 1-3 minutter – supplér evt. med hvide asparges, der lige skal skrælles, før de skal koges 4-7 minutter. I en snæver vending kan du ’nøjes’ med en dåse hvide asparges.

Som sagt går det som en leg at lave din egen mayo. Med en stavblender tager det højst 5 minutter: Du skal bare slå et æg (inkl. hvide) ud i en røreskål og hælde 2 dl olie, eddike, sennep og salt over. Nu er det stavblenderens tur, og vupti, så har du din egen vidunderlige majonæse. Det er et mirakel.

Når du først har prøvet, hvor let det er at lave så lækker en rejesalat, er du færdig med supermarkedernes mere eller mindre tarvelige versioner.

Ingredienser

Antal personer:
200 g rejer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. dild
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
Mayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt
3 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Lad rejerne dryppe af

2
Færdig

Bræk de træede ender af aspargesene og kog dem 1-3 minutter (afhængigt af tykkelse) i letsaltet vand

3
Færdig

Skær de kogte asparges i 1,5 cm lange stykker

4
Færdig

Hak dilden fint

5
Færdig

Mayo

Hæld æg først og dernæst olie, eddike, sennep og salt i en røreskål

6
Færdig

Stik stavblenderen i røreskålen og blend, indtil konsistensen er perfekt

7
Færdig

Smag mayoen til med citron og salt

8
Færdig

Rør rejer, asparges og dild i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon
forrige
Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon
Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner
næste
Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner
Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon
forrige
Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon
Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner
næste
Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner

Tilføj Din Kommentar