Ingredienser
-
500 g bavette / flapsteak
-
1 tsk. salt
-
0.5 dl olivenolie
-
Japansk dip
-
8 g wasabi-pasta
-
4 spsk. soya
-
3 æggeblommer
Et par ord om vores opskrift
På bare 20 minutter kan du lave en snack, som dine medspisere vil elske at nippe til med en drink, et glas vin eller en kold øl ved siden af.
Du kan naturligvis også servere det stegte oksekød og dip som middagsret med en skål ris og en sund og lækker bønnesalat til.
Den simple idé bag denne snack er, at du lynsteger stykker af mørt oksekød i olivenolie og rører en japansk dip af wasabi, soya og æggeblommer til at dyppe kødet i.
Du kan bruge bøffer skåret i halvtykke klodser. Eller oksemørbrad. Eller den skønne udskæring, der på fransk hedder bavette, på engelsk flapsteak.
Se også vores opskrift på Slagter Lunds bavette / flapsteak
Bavette / flapsteak er et fladt aflangt stykke oksekød skåret af en muskel på oksens mave. Kødet er fuldt af dejlig smag og er nemt at have med at gøre – men vi skylder at advare om, at kødstykkerne måske ikke bliver helt lige så møre, som hvis de var skåret af bøf eller oksemørbrad. De kan dog sagtens tygges, bare rolig.
Bavette / flapsteak skæres ud på følgende måde: Skær først kødet i 3 lige store stykker på den korte led. Skær herefter 2 cm tykke klodser på den lange led.
Vend hurtigt kødet med lidt salt og steg nu ved høj varme på en hed pande i rigelig olivenolie. Steg kødet i mindre portioner, så hvert kødstykke ligger med lidt frirum omkring sig. Det sikrer, at kødet bliver ordentligt stegt og får en fin stegeskorpe. Hvis du steger for meget kød ad gangen, begynder det at koge.
Servér det stegte oksekød, så snart du er færdig. Lad gæsterne selv dyppe deres kødstykker i den gode dip.
Ingredienser
500 g bavette / flapsteak | |
1 tsk. salt | |
0.5 dl olivenolie | |
Japansk dip |
|
8 g wasabi-pasta | |
4 spsk. soya | |
3 æggeblommer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kødet i 3 stykker på den korte led - og herefter i 2 cm tykke klodser på den lange led |
2
Færdig
|
Vend kødstykkerne i lidt salt |
3
Færdig
|
Sæt en pande over ved høj varme - hæld olivenolie på den varme pande og lad blive godt varm |
4
Færdig
|
Steg kødstykkerne ad nogle omgange (ikke alt sammen på én gang) - 2-3 minutter på hver side, så det bliver flot brunt - lad være med at rutsje kødet rundt imens |
5
Færdig
|
Rør dippen sammen og servér til det varme kød |