Ingredienser
-
Bearnaise essens
-
6 spsk. hvidvin
-
3 spsk. god eddike
-
1 skalotteløg, finthakket
-
1 spsk. esdragon, stængel og blade
-
0.25 tsk. salt
-
Peber
-
Bearnaisesovs
-
200 g smør
-
1 æg
-
2 spsk. bearnaise essens
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
2 tsk. esdragon, finthakket
-
1 tsk. kørvel, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Vi kan her med stolthed præsentere en bearnaise med de klassiske ingredienser, men tilberedt efter en ny metode. Den er betydeligt lettere at gå frem efter end normalt, og samtidig undgår du, at sovsen skiller! Med denne metode slipper du for at skille en masse æggeblommer fra hviderne, du slipper for at piske løs over et vandbad, og du slipper for skrækken for, at din bearnaise mislykkes i sidste øjeblik.
Og bare rolig, smagen er fuldstændigt, som den plejer. Mums.
Du kan selvfølgelig vælge at købe en bearnaiseessens, men hvorfor ikke lave den selv? Det tager under 10 minutter og er drønlet. Både i essens og sovs skal du bruge frisk esdragon (helst også kørvel), men hvis du kun kan skaffe tørret esdragon, kan det sagtens bruges i en snæver vending.
Bearnaisesovs – eller sauce béarnaise – minder til forveksling om en sauce hollandaise, som er en af de såkaldt “ægte saucer” i det klassiske franske køkken. Begge sovser opererer med store mængder smør samt æg til at jævne, men i en bearnaise består det syrlige element af en essens lavet på eddike, mens man i en hollandaise bruger citronsaft.
Hollandaise er en genial sovs til fisk, mens bearnaise er som skabt til al slags rødt kød. Prøv fx en pikant krydret roastbeef
Ingredienser
Bearnaise essens |
|
6 spsk. hvidvin | |
3 spsk. god eddike | |
1 skalotteløg, finthakket | |
1 spsk. esdragon, stængel og blade | |
0.25 tsk. salt | |
Peber | |
Bearnaisesovs |
|
200 g smør | |
1 æg | |
2 spsk. bearnaise essens | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
2 tsk. esdragon, finthakket | |
1 tsk. kørvel, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bearnaise essensKog alle ingredienser ind, så der er 2 spsk. tilbage, når du har siet den – det tager kun et par minutter |
2
Færdig
|
BearnaisesovsSmelt smørret i en gryde og rør bearnaise essens i - smørret skal herefter køle lidt af |
3
Færdig
|
Hæld et helt æg (blomme & hvide) i en røreskål med salt og peber - blend hurtigt med en stavblender |
4
Færdig
|
Hæld smørret ned til ægget og blend 1 minuts tid med stavblenderen, til det skummer |
5
Færdig
|
Hæld sovsen tilbage i smørgryden og varm langsomt op under omrøring - den skal kun være let lun og må endelig ikke blive for varm |
6
Færdig
|
Når sovsen er tilpas cremet, tager du den af ilden og rører esdragon og kørvel i |