Opskrift: Hjemmelavet bearnaise med essens
med hvidvin, esdragon og kørvel

0 0
Opskrift: Hjemmelavet bearnaise med essens

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bearnaise essens
6 spsk. hvidvin
3 spsk. god eddike
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk. esdragon, stængel og blade
0.25 tsk. salt
Peber
Bearnaisesovs
200 g smør
1 æg
2 spsk. bearnaise essens
0.5 tsk. salt
Peber
2 tsk. esdragon, finthakket
1 tsk. kørvel, finthakket

Ny metode: Ufatteligt nem bearnaisesovs, der ikke skiller!

Ingredienser

  • Bearnaise essens

  • Bearnaisesovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi kan her med stolthed præsentere en bearnaise med de klassiske ingredienser, men tilberedt efter en ny metode. Den er betydeligt lettere at gå frem efter end normalt, og samtidig undgår du, at sovsen skiller! Med denne metode slipper du for at skille en masse æggeblommer fra hviderne, du slipper for at piske løs over et vandbad, og du slipper for skrækken for, at din bearnaise mislykkes i sidste øjeblik.

Og bare rolig, smagen er fuldstændigt, som den plejer. Mums.

Du kan selvfølgelig vælge at købe en bearnaiseessens, men hvorfor ikke lave den selv? Det tager under 10 minutter og er drønlet. Både i essens og sovs skal du bruge frisk esdragon (helst også kørvel), men hvis du kun kan skaffe tørret esdragon, kan det sagtens bruges i en snæver vending.

Bearnaisesovs – eller sauce béarnaise – minder til forveksling om en sauce hollandaise, som er en af de såkaldt “ægte saucer” i det klassiske franske køkken. Begge sovser opererer med store mængder smør samt æg til at jævne, men i en bearnaise består det syrlige element af en essens lavet på eddike, mens man i en hollandaise bruger citronsaft.

Hollandaise er en genial sovs til fisk, mens bearnaise er som skabt til al slags rødt kød. Prøv fx  en pikant krydret roastbeef

Ingredienser

Antal personer:
Bearnaise essens
6 spsk. hvidvin
3 spsk. god eddike
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk. esdragon, stængel og blade
0.25 tsk. salt
Peber
Bearnaisesovs
200 g smør
1 æg
2 spsk. bearnaise essens
0.5 tsk. salt
Peber
2 tsk. esdragon, finthakket
1 tsk. kørvel, finthakket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Bearnaise essens

Kog alle ingredienser ind, så der er 2 spsk. tilbage, når du har siet den – det tager kun et par minutter

2
Færdig

Bearnaisesovs

Smelt smørret i en gryde og rør bearnaise essens i - smørret skal herefter køle lidt af

3
Færdig

Hæld et helt æg (blomme & hvide) i en røreskål med salt og peber - blend hurtigt med en stavblender

4
Færdig

Hæld smørret ned til ægget og blend 1 minuts tid med stavblenderen, til det skummer

5
Færdig

Hæld sovsen tilbage i smørgryden og varm langsomt op under omrøring - den skal kun være let lun og må endelig ikke blive for varm

6
Færdig

Når sovsen er tilpas cremet, tager du den af ilden og rører esdragon og kørvel i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Soyamarineret ovnbagt laks
forrige
Opskrift: Soyamarineret ovnbagt laks
Opskrift: Frisk rødkålssalat for hele familien
næste
Opskrift: Frisk rødkålssalat for hele familien
Opskrift: Soyamarineret ovnbagt laks
forrige
Opskrift: Soyamarineret ovnbagt laks
Opskrift: Frisk rødkålssalat for hele familien
næste
Opskrift: Frisk rødkålssalat for hele familien

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here