Ingredienser
-
2 peberfrugter, i tynde strimler
-
2 rødløg, i tynde både
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. balsamico
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
2 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
0.5 spidskål, fintsnittet
-
300 g kikærter, kogte
-
100 g sorte oliven
-
8 tomater, i kvarter
-
4 stængler blegselleri, snittet
-
2 gulerødder, revet
-
2 æbler, i tynde både
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
0.5 bdt. mynte, finthakket
-
Chiafrø
-
Gomadressing
-
50 g sesamfrø
-
1 fed hvidløg
-
20 g ingefær, revet
-
5 spsk. soya
-
5 spsk. riseddike
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Nogen ville hævde, at Buddha bowl egentlig bare er en blandet salat. Du må putte alle mulige sunde sager i, og du kan lave en hvilken som helst dressing at hælde over. Alt kan lade sig gøre, lige som med en blandet salat. Men – der er alligevel en slags uskrevne regler for en Buddha bowl.
En Buddha bowl er i udgangspunktet en vegetarisk (eller vegansk) salat, der består af både rå og tilberedte grøntsager, linser eller bønner, nødder eller fx chiafrø, måske lidt frugt og en superlækker dressing, der samler det hele. Altså en salat fyldt med vitaminer og proteiner, der gør det ud for et helt måltid. Og den skal helst anrettes lidt lækkert.
Det pudsige navn – Buddha bowl – kommer efter sigende af, at den asiatiske guddom altid afbildes med en klædelig lille vom. Og en Buddha bowl må netop gerne bygges op som en fin, rund mave.
Sagt mere poetisk: En Buddha bowl er rund og sund, køn og grøn, grov og sjov, blød og sød.
I denne udgave af Buddha bowl kombinerer vi bløde, karamelliserede rødløg og peberfrugter med søde æbler, grove grøntsager samt ‘sjove’ oliven og kikærter, alt sammen overhældt med en vanvittigt lækker gomadressing og drysset med de proteinrige chiafrø.
Ingredienser
2 peberfrugter, i tynde strimler | |
2 rødløg, i tynde både | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. balsamico | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
2 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
0.5 spidskål, fintsnittet | |
300 g kikærter, kogte | |
100 g sorte oliven | |
8 tomater, i kvarter | |
4 stængler blegselleri, snittet | |
2 gulerødder, revet | |
2 æbler, i tynde både | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
0.5 bdt. mynte, finthakket | |
Chiafrø | |
Gomadressing |
|
50 g sesamfrø | |
1 fed hvidløg | |
20 g ingefær, revet | |
5 spsk. soya | |
5 spsk. riseddike | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med stege løg og peberfrugter ved lav varme i olie, balsamico, korianderfrø, salt og peber |
2
Færdig
|
Løg og peberfrugter skal karamellisere let og blive meget bløde - det tager op til 20 minutter |
3
Færdig
|
Imens snitter og hakker du de øvrige grøntsager og anretter pænt i en stor skål |
4
Færdig
|
Brug evt. den snittede spidskål til at forme en rund ‘mave’, som du så placerer de øvrige grøntsager og krydderurter ovenpå |
5
Færdig
|
Når løg og peberfrugter er klar, skal de også med i skålen |
6
Færdig
|
Til sidst laver du gomadressingen, som skal hældes over salaten: Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser |
7
Færdig
|
Drys med chiafrø og servér |