Ingredienser
-
4 æg
-
0.5 sommerkål eller spidskål
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. radiser
-
1 agurk
-
8 nye gulerødder
-
250 g cherrytomater
-
400 g kogte hvide bønner
-
Pestodressing
-
1 potte basilikum
-
50 g nødder
-
2 fed hvidløg
-
1 grøn chili
-
0.75 dl vand
-
0.5 dl olie
-
0.25 dl citronsaft
-
0.75 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Buddha bowl er et andet ord for en komplet, vegetarisk madsalat med masser af grønt samt rå og kogte sager og en lækker dressing. Salaten skal indeholde både vitaminer og proteiner nok til at dække dit næringsbehov i et måltid.
Nogen påstår, at Buddha bowl har fået sit pudsige navn, fordi salaten ofte anrettes som en lille forhøjning i en stor skål – af samme form som gudens runde mave.
Du kan putte alle mulige grøntsager, bønner, linser og sågar frugt i en Buddha bowl. Vi har før lavet Buddha bowl med kikærter og karamelliserede rødløg og Buddha bowl med linser og græskar.
Det er en ret, man aldrig bliver træt af, og som kan varieres i det uendelige. I denne opskrift skal det handle om en Buddha bowl, hvor proteinerne består af kogte, hvide bønner og meget smilende æg. Vitaminerne kommer fra sommerkål, nye gulerødder, nye rødløg, radiser, tomater og agurk.
Dressingen er et kapitel for sig. Det er en virkelig mumset pestodressing med masser af basilikum, hvidløg, citron og blendede hasselnødder (men ingen ost). Dressingen er tyk og cremet og samler alle de sunde sager, så salaten bliver en fornøjelse af spise. Men bare rolig, selv om dressingen er cremet, er den stadig enormt sund – der er mere vand end olie i. Du kan i øvrigt erstatte den let stærke, grønne chili med 1/2 tsk. chiliflager eller et drys peber.
Vælg selv, om du vil købe de hvide bønner på dåse (alternativt kikærter), eller om du vil koge de billige, tørre bønner selv: Udblød bønnerne i masser af vand natten over, kassér vandet og kog bønnerne 40 minutter i letsaltet vand tilsat et par laurbærblade.
Nyd Buddha bowl som middagsret eller som frokostsalat.
Ingredienser
4 æg | |
0.5 sommerkål eller spidskål | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. radiser | |
1 agurk | |
8 nye gulerødder | |
250 g cherrytomater | |
400 g kogte hvide bønner | |
Pestodressing |
|
1 potte basilikum | |
50 g nødder | |
2 fed hvidløg | |
1 grøn chili | |
0.75 dl vand | |
0.5 dl olie | |
0.25 dl citronsaft | |
0.75 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog æggene 6 minutter, pil og halvér dem |
2
Færdig
|
Snit sommerkålen fint og læg som bund i en pæn skål |
3
Færdig
|
Skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker og fordel i grupper oven på salaten |
4
Færdig
|
Lav også to grupper med æg og hvide bønner |
5
Færdig
|
Blend ingredienserne til pestodressing og hæld ud over salaten |