Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks
- tomatsovs og parmesan

0 0
Opskrift: Hjemmelavede canneloni med laks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 spsk. balsamico
1 ds. flået tomat
1 spsk. salvie
0.5 tsk. salt, peber
Fyld
400 g laks
3 forårsløg
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. citronsaft
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
100 g parmesan
12 lasagneplader

Raffineret pastaret fra det italienske køkken

Ingredienser

  • Tomatsovs

  • Fyld

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Endnu en af de lækre pastaretter fra Italien, som man aldrig bliver træt af.

Canneloni er pastarør med fyld, ofte bagt i ovnen med tomatsovs og bechamelsovs. Hvis du laver fyld af hakket kød, vil denne form for canneloni ligne og smage af lasagne til forveksling.

Heldigvis kan man fylde alt muligt lækkert i sine canneloni. En meget brugt variant er spinat og ricotta, som smager himmelsk.

Vi foreslår fyld af laks og forårsløg, begge dele hakket fint og rørt med citronskal og cremefraiche. Laksen bliver blød og saftig inde i pastarørene, mens den let syrlige tomatsovs og den salte parmesan giver et raffineret modspil.

Canneloni-rørene kan købes færdige i supermarkedet, men du kan også let selv lave dem af de pastaplader, du normalt bruger til lasagne. Kog lasagnepladerne ca. 10 minutter, til de er bløde nok til at arbejde med, og rul sammen om det lækre fyld. Det er ikke spor svært.

Som sagt bruger vi parmesan i stedet for bechamelsovs. Den tykke mælkesovs vil stjæle billedet fra den sarte laks, og det er synd.

Denne portion rækker til 4 hovedretter, hvis du serverer en salat til (fx en italiensk tomatsalat, caprese), eller til 6 forretter.

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
2 spsk. balsamico
1 ds. flået tomat
1 spsk. salvie
0.5 tsk. salt, peber
Fyld
400 g laks
3 forårsløg
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. citronsaft
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
100 g parmesan
12 lasagneplader
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en gryde og steg de fint hakkede grøntsager blanke - det tager ca. 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt balsamico og lad fordampe

3
Færdig

Tilsæt tomat og krydderier og småkog under låg i 20 minutter

4
Færdig

Brug en skarp kniv til at hakke laks og forårsløg fint

5
Færdig

Bland med de øvrige ingredienser til fyld

6
Færdig

Riv parmesanen fint

7
Færdig

Kog lasagnepladerne i letsaltet vand, til de bliver bløde nok til at arbejde med - det tager måske 10 minutter

8
Færdig

Fisk lasagnepladerne op af vandet med en hulske og skil dem ad

9
Færdig

Læg én lasagneplade ad gangen på et spækkebræt, anbring en stor skefuld fyld i den ene ende og rul sammen til et rør (canneloni)

10
Færdig

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad - læg cannelonierne oveni og pak dem tæt sammen - hæld resten af tomatsovsen over - drys med parmesan

11
Færdig

Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
forrige
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
næste
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
forrige
Opskrift: 5 skønne drinks med ouzo
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)
næste
Opskrift: Ægte græsk souvlaki af lam (grillspyd)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here