Ingredienser
-
Tomatsovs
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
2 spsk. balsamico
-
1 ds. flået tomat
-
1 spsk. salvie
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Fyld
-
400 g laks
-
3 forårsløg
-
3 spsk. cremefraiche
-
1 spsk. citronsaft
-
1 citron, den revne skal
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
100 g parmesan
-
12 lasagneplader
Et par ord om vores opskrift
Endnu en af de lækre pastaretter fra Italien, som man aldrig bliver træt af.
Canneloni er pastarør med fyld, ofte bagt i ovnen med tomatsovs og bechamelsovs. Hvis du laver fyld af hakket kød, vil denne form for canneloni ligne og smage af lasagne til forveksling.
Heldigvis kan man fylde alt muligt lækkert i sine canneloni. En meget brugt variant er spinat og ricotta, som smager himmelsk.
Vi foreslår fyld af laks og forårsløg, begge dele hakket fint og rørt med citronskal og cremefraiche. Laksen bliver blød og saftig inde i pastarørene, mens den let syrlige tomatsovs og den salte parmesan giver et raffineret modspil.
Canneloni-rørene kan købes færdige i supermarkedet, men du kan også let selv lave dem af de pastaplader, du normalt bruger til lasagne. Kog lasagnepladerne ca. 10 minutter, til de er bløde nok til at arbejde med, og rul sammen om det lækre fyld. Det er ikke spor svært.
Som sagt bruger vi parmesan i stedet for bechamelsovs. Den tykke mælkesovs vil stjæle billedet fra den sarte laks, og det er synd.
Denne portion rækker til 4 hovedretter, hvis du serverer en salat til (fx en italiensk tomatsalat, caprese), eller til 6 forretter.
Ingredienser
Tomatsovs |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
2 spsk. balsamico | |
1 ds. flået tomat | |
1 spsk. salvie | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Fyld |
|
400 g laks | |
3 forårsløg | |
3 spsk. cremefraiche | |
1 spsk. citronsaft | |
1 citron, den revne skal | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
100 g parmesan | |
12 lasagneplader |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en gryde og steg de fint hakkede grøntsager blanke - det tager ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt balsamico og lad fordampe |
3
Færdig
|
Tilsæt tomat og krydderier og småkog under låg i 20 minutter |
4
Færdig
|
Brug en skarp kniv til at hakke laks og forårsløg fint |
5
Færdig
|
Bland med de øvrige ingredienser til fyld |
6
Færdig
|
Riv parmesanen fint |
7
Færdig
|
Kog lasagnepladerne i letsaltet vand, til de bliver bløde nok til at arbejde med - det tager måske 10 minutter |
8
Færdig
|
Fisk lasagnepladerne op af vandet med en hulske og skil dem ad |
9
Færdig
|
Læg én lasagneplade ad gangen på et spækkebræt, anbring en stor skefuld fyld i den ene ende og rul sammen til et rør (canneloni) |
10
Færdig
|
Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad - læg cannelonierne oveni og pak dem tæt sammen - hæld resten af tomatsovsen over - drys med parmesan |
11
Færdig
|
Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |