Ingredienser
-
Kødsovs
-
2 løg, hakket
-
2 fed hvidløg, hakket
-
3 spsk. olie
-
400 g hakket oksekød
-
1 ds. flået tomat
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
Peber eller chili
-
Mornaysauce
-
2.5 dl mælk
-
2.5 spsk. majsstivelse
-
200 g revet mozzarella
-
Fyld
-
8 lasagneplader
-
2 gulerødder, revet
-
0.5 squash, revet
Et par ord om vores opskrift
Det er næsten en klassisk lasagne. Meget familievenlig og mild i smagen. Men i stedet for grønne krydderier som oregano og timian bruger vi spidskommen og korianderfrø – lige som i en god chili con carne.
Reven squash og gulerødder giver lasagnen lidt lethed og et par tiltrængte vitaminer.
Endelig er der en lynudgave af mornaysauce, som gør dagens lasagne til en hurtig fornøjelse at lave. Giv en fyldig salat til.
Ingredienser
Kødsovs |
|
2 løg, hakket | |
2 fed hvidløg, hakket | |
3 spsk. olie | |
400 g hakket oksekød | |
1 ds. flået tomat | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
Peber eller chili | |
Mornaysauce |
|
2.5 dl mælk | |
2.5 spsk. majsstivelse | |
200 g revet mozzarella | |
Fyld |
|
8 lasagneplader | |
2 gulerødder, revet | |
0.5 squash, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KødsovsSteg løg og hvidløg blanke et par minutter i olien |
2
Færdig
|
Steg det hakkede kød med, til det smuldrer |
3
Færdig
|
Tilsæt øvrige ingredienser og kog sovsen ind ca. 10 minutter |
4
Færdig
|
MornaysauceBland mælk og stivelse og varm op, til det tykner |
5
Færdig
|
Tilsæt ost og få den til at smelte, så du har en klistret sovs |
6
Færdig
|
LasagnenFørst et lag kødsovs |
7
Færdig
|
Så lasagneplader |
8
Færdig
|
Så grøntsager |
9
Færdig
|
Så lasagneplader |
10
Færdig
|
Til sidst kødsovs og mornaysauce |
11
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 200 grader varm ovn |