Ingredienser
-
Kage
-
25 g smør
-
1 dl sødmælk
-
2 æg
-
150 g sukker
-
170 g hvedemel
-
1 tsk. vaniljesukker
-
1.5 tsk. bagepulver
-
Karamel
-
1.5 dl piskefløde
-
10 g smør
-
5 spsk. sukker
-
3 spsk. lys sirup
-
2 tsk. vaniljesukker
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Denne karamelkage er bogstavelig talt en drømmekage. For den luftige, lysegule kage er lavet af præcis den samme dej, som bruges til byens bedste drømmekage – karamellen er en skøn, gammel familieopskrift – og flagesalt på toppen er bare moderne. Kort sagt: Drømmen om en kage.
To ting skal gå op i en højere enhed, for at karamelkagen bliver 100% vellykket:
- Dejen til kagen skal piskes over vandbad. Det er dén proces, der gør, at kagen ender med at blive så let og luftig. Til gengæld får du en kage, som ikke engang den bedste bager kan lave bedre.
- Karamellen skal koges præcis så længe, at den bliver let sej – men ikke så længe, at den ender med at blive for tyk og hård. Meningen er, at det skal være et blødt, mumset karamellag på toppen.
Servér karamelkage til en kop kaffe eller te om eftermiddagen – eller som dessert med en klat vaniljeis til.
Ingredienser
Kage |
|
25 g smør | |
1 dl sødmælk | |
2 æg | |
150 g sukker | |
170 g hvedemel | |
1 tsk. vaniljesukker | |
1.5 tsk. bagepulver | |
Karamel |
|
1.5 dl piskefløde | |
10 g smør | |
5 spsk. sukker | |
3 spsk. lys sirup | |
2 tsk. vaniljesukker | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KageSmelt smørret i mælken og lad køle lidt af |
2
Færdig
|
Pisk æg og sukker skummende luftigt over et vandbad |
3
Færdig
|
Hæld de tørre ingredienser i gennem en sigte, mens du rører |
4
Færdig
|
Pisk den let lune smør/mælkeblanding i dejen |
5
Færdig
|
Fyld dejen i en springform foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag 18 minutter i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
KaramelBland ingredienserne til karamel (minus flagesalt) i en tykbundet gryde |
8
Færdig
|
Kog over mellemlavt blus under stadig omrøring |
9
Færdig
|
I løbet af 10-15 minutter skifter karamellen farve fra gul til lysebrun |
10
Færdig
|
Når karamellen er lysebrun og en lille smule sej, skal den straks fordeles over den varme kage |
11
Færdig
|
Drys med flagesalt |