Ingredienser
-
1 fennikel
-
1 æble
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
150 g feta
-
Oregano
Et par ord om vores opskrift
Hvorfor spiser vi danskere så lidt fennikel? Det er ubegribeligt i forhold til, hvor utroligt godt den kønne knold med den let anisagtige aroma smager…
… og i forhold til, hvor utroligt sund fennikel er med sit store indhold af fibre, A- og C-vitamin, jern, zink og folinsyre (kilde).
Du kan spise fennikel rå, hvor den skal skæres så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern. Du kan også bage fennikel hel i ovnen med en klat smør, og så forvandler smagen sig fra det lakridsagtige hen i retning af artiskok. Og naturligvis kan du bruge fennikel i gryderetter eller fx sugo, en fantastisk italiensk tomatsovs.
I denne salat er din fennikel rå, sprød, frisk og saftig. Æble og æbleeddike står godt til fenniklens egen friskhed, og med et drys feta over bringer du dine smagsløg ned i varmen, mod Grækenland og Mellemøsten.
Brug fennikelsalat med feta som tilbehør til alle slags stegt kød og fisk eller som det grønne indslag på buffeten. Salaten smager forrygende til lammeculotte som i Mellemøsten og de hyggelige sesamkartofler.
Du kan i øvrigt tilberede fennikelsalat med feta flere timer før servering og lad den trække køligt. Salaten bliver kun bedre af at vente.
Ingredienser
1 fennikel | |
1 æble | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
150 g feta | |
Oregano |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær fennikel og æble så tyndt ud som muligt, gerne med mandolinjern |
2
Færdig
|
Bland grøntsager med olie, eddike, sukker og salt i en pæn skål |
3
Færdig
|
Bræk feta i mindre stykker og fordel over salaten |
4
Færdig
|
Drys med oregano |