Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 små lammeculotter (i alt 300 g)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
10 peberkorn
0.75 tsk. salt
3 spsk. olie

Opskrift: Lammeculotte som i Mellemøsten

med spidskommen og korianderfrø

Mørt og spændende lammekød på 30 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I langt de fleste opskrifter på lammeculotte skal kødet gnides med hvidløg og rosmarin. Det smager da også pragtfuldt, men kunne du ikke tænke dig en ny smag på dit lam til en afveksling?

I Mellemøsten – både Israel og de arabiske lande – er man glad for varme krydderier som spidskommen og korianderfrø. Det giver en hvilken som helst slags kød en eventyrlig smag, nærmest hen i retning af 1001 Nat og flyvende tæpper.

Dine mellemøstlige krydderier sender dig og din lammeculotte på langfart. Skal det være endnu mere eksotisk, kan du tilsætte en halv tsk. kanel og evt. lidt kardemomme. Og hvis du og dine medspisere kan lide maden stærk, så erstat peberkornene med 1 tsk. chiliflager.

Lammeculotte er en taknemmelig udskæring. Hvis du bare tager den ud af køleskabet i god tid og steger den ganske blidt, er du stensikker på mørt, saftigt kød. Og hvorfor ikke stege lammet på panden, så du slipper for at bruge energi på at varme ovnen op? Stegetid i alt 22-25 minutter, hvis der er tale om små lammeculotter.

I de forskellige opskrifter på lammeculotte er der langt fra enighed om, hvilken temperatur kødet skal slutte med at have efter endt stegning. Nogle mener 58-60 grader, andre foreslår helt op til 65 grader. Ved 58 grader bliver kødet ret rødt, ved 65 grader ret gennemstegt. Hvad foretrækker du selv?

Som tilbehør til denne mellemøstlige lammeculotte er sesamkartofler næsten en selvfølge – de smager nemlig også eksotisk på den varme, blide måde. En frisk og sprød (og superlet) fennikelsalat med feta giver ligeledes et pift af de varme lande.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammeculotterne ud af køleskabet 1 time før stegning

2
Færdig

Knus krydderierne til pulver og gnid kød og fedt ind i det

3
Færdig

Varm olien op på en pande og brun lammeculotterne pænt af

4
Færdig

Steg videre ved svag varme, 10 minutter på hver side

5
Færdig

Lad hvile 10 minutter og skær i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mango hindbær smoothie
forrige
Opskrift: Mango hindbær smoothie
Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet
næste
Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet
Opskrift: Mango hindbær smoothie
forrige
Opskrift: Mango hindbær smoothie
Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet
næste
Opskrift: Kartoffelmad med matjesfilet

Tilføj Din Kommentar