Ingredienser
-
400 g mørksej (eller anden hvid fisk)
-
2 tsk. salt
-
3 dl solsikkeolie eller majsolie
-
Beignetdej
-
1 dl majsstivelse
-
1 dl danskvand
-
3 spsk. hvedemel
-
1 tsk. bagepulver
-
Karrydressing
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
1 spsk. olivenolie
-
2 tsk. grov sennep
-
1 tsk. karry
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Lad os starte med at konstatere, at dette er måden at få alle mennesker til at spise fisk. Friteret filet af mørksej smager sindssygt godt, og der er ingen ben i kræet. Fisken bliver sprød at bide i, og kødet bliver blødt og saftigt.
Opskriften siger, at du skal bruge mørksej. Det er nemlig en ret billig fisk. Men, men, men – du kan altså lige så godt bruge lyssej, torsk, kuller, kulmule eller sågar rejer.
Friteret fisk, tænker du – uha, er det ikke frygteligt fedt? Svaret er: Nej, overhovedet ikke. Vi brugte 3 dl solsikkeolie til at stege i, og da vi var færdige, målte vi omhyggeligt op, at der var 2,9 dl solsikkeolie tilbage! Næsten intet af fedtstoffet hang ved fisken.
Hvis du steger fx fiskefrikadeller eller paneret fiskefilet på panden, opsuges næsten alt fedtstoffet i fisken. Så denne opskrift på friteret fisk er det modsatte af fedende.
Men er det ikke frygtelig besværligt? tænker du måske. Heller ikke. Se bare her:
- Skær fisken i mundrette stykker og vend i salt
- Rør en tyndtflydende beignetdej sammen af mel, majsstivelse, bagepulver og danskvand – lad dejen stå i 15 minutter
- Sæt olien over i en lille gryde ved høj varme
- Mens olien varmer op, hælder du fisken ned i beignetdejen og vender rundt
- Fisk 2-3 stykker fisk op ad gangen og sænk ned i olien
- Steg ca. 2 minutter på hver side, tag op med en hulske og læg på køkkenrulle
- Steg en portion til – og tænk engang; det sprøjter ikke spor!
Som tilbehør til den friterede fisk foreslår vi en dejlig, mild karrydressing. Men det kan også være en hjemmelavet remoulade. Og nemme pommes frites i ovn. Og måske en fræk fennikelsalat med æble.
… og en iskold øl!
Ingredienser
400 g mørksej (eller anden hvid fisk) | |
2 tsk. salt | |
3 dl solsikkeolie eller majsolie | |
Beignetdej |
|
1 dl majsstivelse | |
1 dl danskvand | |
3 spsk. hvedemel | |
1 tsk. bagepulver | |
Karrydressing |
|
4 spsk. græsk yoghurt | |
1 spsk. olivenolie | |
2 tsk. grov sennep | |
1 tsk. karry | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær fisken i store, mundrette stykker og vend med saltet |
2
Færdig
|
Rør beignetdejen sammen og lad stå i 15 minutter |
3
Færdig
|
Mens beignetdejen trækker, kan du røre karrydressingen sammen |
4
Færdig
|
Sæt olien over ved høj varme i en lille gryde |
5
Færdig
|
Hæld fisken ned i beignetdejen og vend rundt |
6
Færdig
|
Fisk 2-3 stykker fisk op ad gangen og sænk ned i den kogende olie - det skal virkelig syde, men det sprøjter ikke |
7
Færdig
|
Steg ca. 2 minutter på hver side, til fisken bliver lysebrun - vend og steg ca. 2 minutter på den anden side |
8
Færdig
|
Tag fisken op med en hulske og læg til afdrypning på køkkenrulle |
9
Færdig
|
Fortsæt med at stege et nyt hold fisk |