Ingredienser
-
5 cl gin
-
1.5 dl tonic
-
0.25 lime, saften
-
1 skive lime
-
1 kvist rosmarin (eventuelt)
Et par ord om vores opskrift
En frozen gin tonic er dybest set ‘bare’ en almindelig gin tonic, der har stået (mindst) 6 timer i fryseren og er forvandlet til slush ice.
Så hvorfor gøre sig dén ulejlighed at fryse drinken, når du i stedet bare kan fylde drinkglasset med masser af is?
Tja… Dels er det jo altid dejligt med lidt afveksling. Hvis du i forvejen holder af gin tonic, vil du elske denne lille cool krølle på halen.
Hertil kommer, at slush ice giver en anden fornemmelse i munden end en kølig væske. Slush ice fornemmes mere luksuriøst, mere frækt, næsten syndigt: En frozen gin tonic er derfor oplagt at servere for forvænte gæster, som er vant til livet på de bonede gulve.
Se også vores opskrift på en himmelsk Saint Paul – som smager hen i retning ad en gin tonic.
Du kan bare lave en gin tonic, som du plejer, og derefter putte i fryseren. Men du kan også supplere med en lille kvist rosmarin pr. drink – rosmarin står fantastisk til den let bitre smag af enebær i gin.
Giv hver gæst en teske, da det i starten er lidt svært at drikke den labre slush ice.
Ingredienser
5 cl gin | |
1.5 dl tonic | |
0.25 lime, saften | |
1 skive lime | |
1 kvist rosmarin (eventuelt) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mas rosmarinen let med en morter, så smagen frigives |
2
Færdig
|
Bland alle ingredienser og hæld i en lukket beholder |
3
Færdig
|
Frys i mindst 6 timer, gerne mere |
4
Færdig
|
Hæld i et passende glas og placér limeskive og rosmarinkvist dekorativt midt i den løse is |