Ingredienser
-
Krebinetter
-
500 g hakket svinekød
-
2 spsk. karry
-
1 tsk. salt
-
4 spsk. olie
-
Ris
-
6 dl ris
-
9 dl vand
-
1 tsk. salt
-
20 g smør
-
2 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
Råkost
-
4 gulerødder, revet
-
2 æbler, revet
-
15 g frisk ingefær, fintrevet
-
1 citron, saft og skal
-
2 spsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Det hedder krebinetter øst for Storebælt og karbonader på Fyn og i Jylland, hvis vi skal generalisere lidt. Lad os for nemheds skyld kalde det krebinetter i denne opskrift.
Nogen synes, en god krebinet består af rent, hakket svinekød. Andre af kalv/flæsk. Nogle vil have deres krebinet dobbeltpaneret (mælk, mel, æg, rasp), andre ’normalt’ paneret (æg, rasp), mens atter andre helst undgår panering.
Vi synes, det hele smager pragtfuldt, men foreslår en fjerde løsning: Nemlig panering i ren karry. Det giver mormors hyggelige krebinet et sus af moderne tider. Dertil ris med karrysmør og en hurtig råkost med et skud frisk ingefær.
Ingredienser
Krebinetter |
|
500 g hakket svinekød | |
2 spsk. karry | |
1 tsk. salt | |
4 spsk. olie | |
Ris |
|
6 dl ris | |
9 dl vand | |
1 tsk. salt | |
20 g smør | |
2 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
Råkost |
|
4 gulerødder, revet | |
2 æbler, revet | |
15 g frisk ingefær, fintrevet | |
1 citron, saft og skal | |
2 spsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Form kødet til bøffer og vend i karry og salt |
2
Færdig
|
Steg krebinetterne i olien 4-5 minutter på hver side |
3
Færdig
|
Kog ris, vand og salt 11 minutter og lad trække 11 minutter under låg |
4
Færdig
|
Bland de kogte ris med smør, karry og spidskommen |
5
Færdig
|
Bland ingredienserne til salaten og lad trække 10 minutter |