Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
med masser af karry

0 0
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Krebinetter
500 g hakket svinekød
2 spsk. karry
1 tsk. salt
4 spsk. olie
Ris
6 dl ris
9 dl vand
1 tsk. salt
20 g smør
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
Råkost
4 gulerødder, revet
2 æbler, revet
15 g frisk ingefær, fintrevet
1 citron, saft og skal
2 spsk. sukker

Krebinetter er dansk husmandskost, men får et sus af de varme lande med et ordentligt skud karry

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Krebinetter

  • Ris

  • Råkost

Et par ord om vores opskrift

Del

Det hedder krebinetter øst for Storebælt og karbonader på Fyn og i Jylland, hvis vi skal generalisere lidt. Lad os for nemheds skyld kalde det krebinetter i denne opskrift.

Nogen synes, en god krebinet består af rent, hakket svinekød. Andre af kalv/flæsk. Nogle vil have deres krebinet dobbeltpaneret (mælk, mel, æg, rasp), andre ’normalt’ paneret (æg, rasp), mens atter andre helst undgår panering.

Vi synes, det hele smager pragtfuldt, men foreslår en fjerde løsning: Nemlig panering i ren karry. Det giver mormors hyggelige krebinet et sus af moderne tider. Dertil ris med karrysmør og en hurtig råkost med et skud frisk ingefær.

Ingredienser

Antal personer:
Krebinetter
500 g hakket svinekød
2 spsk. karry
1 tsk. salt
4 spsk. olie
Ris
6 dl ris
9 dl vand
1 tsk. salt
20 g smør
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
Råkost
4 gulerødder, revet
2 æbler, revet
15 g frisk ingefær, fintrevet
1 citron, saft og skal
2 spsk. sukker
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Form kødet til bøffer og vend i karry og salt

2
Færdig

Steg krebinetterne i olien 4-5 minutter på hver side

3
Færdig

Kog ris, vand og salt 11 minutter og lad trække 11 minutter under låg

4
Færdig

Bland de kogte ris med smør, karry og spidskommen

5
Færdig

Bland ingredienserne til salaten og lad trække 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gammeldags risengrød
forrige
Opskrift: Gammeldags risengrød
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
næste
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
Opskrift: Gammeldags risengrød
forrige
Opskrift: Gammeldags risengrød
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
næste
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here