Ingredienser
-
500 g hakket oksekød
-
1 lille løg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. persille, finthakket
-
2 spsk. mynte, finthakket
-
Olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Hakkebøffer på grill smager altid godt, men hvorfor ikke skabe ægte feriestemning og Grækenlands-nostalgi ved at proppe lidt løg og urter i det hakkede kød? Det er så let, så let.
Hakket lammekød er naturligvis genialt i en græsk bøf, men hånden på hjertet – hakket oksekød smager altså næsten lige så godt.
Vi griller de græske bøffer i en kuglegrill, hvor de glødende briketter er placeret i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning.
Som tilbehør til græsk bøf kan du servere ovnfritter, tzatziki og en græsk salat med modne tomater og feta. Hvis du kan fremtrylle en flaske retsina, er der kun én ting at sige: Yamas!
Ingredienser
500 g hakket oksekød | |
1 lille løg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. persille, finthakket | |
2 spsk. mynte, finthakket | |
Olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland kød, løg, hvidløg og urter |
2
Færdig
|
Form 4 pæne bøffer og vend dem i olie |
3
Færdig
|
Grill 7-8 minutter ved indirekte varme |
4
Færdig
|
Grill 2 minutter på hver side over direkte varme |
5
Færdig
|
Krydr med salt og peber |