Ingredienser
-
500 g mørt lammekød (fx inderlår)
-
Små træspyd
-
Grillmarinade
-
0.5 dl oliven olie
-
0.5 citron, saft og skal
-
0.5 rødløg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. tørret oregano
-
1 tsk. tørret timian
-
1 tsk. frisk rosmarin, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Souvlaki betyder lille spyd, og langt de fleste danskere, der har været i Grækenland, har smagt de små (eller større) grillspyd mere end én gang.
På de hyggelige, græske tavernaer serveres souvlaki oftest med svinekød. Lam er også ret almindeligt, mens kylling nok er mere populært uden for Grækenland.
Denne opskrift er med lammekød, men kunne lige så godt være med gris eller kylling. Hvis du kan få fingre i noget lammeinderlår eller andet mørt lammekød, vil souvlaki være et hit.
Vi foreslår at grille de små souvlaki’er – først 7-8 minutter ved indirekte varme, dernæst 7-8 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe. Det er lettest, hvis du placerer briketterne i den ene halvdel af grillen, så den anden halvdel er fri.
Selvklart kan du også bruge en gasgrill eller en grillpande. Pas på ikke at give de små spyd for meget varme, da det fine kød let bliver tørt.
Som tilbehør til souvlaki skal du klart servere en god, græsk tzatziki og en græsk salat med tomat, agurk, løg, feta og oliven. Og hvad med en omgang ovnfritter med et drys frisk eller tørret rosmarin?
Ingredienser
500 g mørt lammekød (fx inderlår) | |
Små træspyd | |
Grillmarinade |
|
0.5 dl oliven olie | |
0.5 citron, saft og skal | |
0.5 rødløg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. tørret oregano | |
1 tsk. tørret timian | |
1 tsk. frisk rosmarin, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kødet i tern på 3 x 3 cm |
2
Færdig
|
Læg træspyddene i vand |
3
Færdig
|
Rør grillmarinaden sammen og vend kødet i |
4
Færdig
|
Lad marinere mindst 4 timer i køleskab eller 2 timer i stuetemperatur |
5
Færdig
|
Sæt kødet på spyd |
6
Færdig
|
Grill dine souvlaki 7-8 minutter ved indirekte varme |
7
Færdig
|
Grill videre 7-8 minutter direkte over de glødende briketter, så der dannes stegeskorpe |
8
Færdig
|
Servér og spis straks |