Ingredienser
-
400 g hakket oksekød
-
2 æg
-
1 løg, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 dl rasp
-
2 spsk. mel
-
2 spsk. persille, finthakket
-
2 spsk. mynte, finthakket
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
5 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
I Grækenland bruger man ofte lammekød, og det kan du også sagtens i denne opskrift. Men grækere spiser altså også alle mulige andre slags kød – hakket oksekød smager lige så autentisk.
Skal der fetaost i ægte græske frikadeller (keftedes)? De fleste grækere ville nok ikke putte ost i de små, runde kødboller, så det gør vi heller ikke. Kød, løg og krydderier er hovedingredienserne.
Tilbehør til græske frikadeller kunne fx være ovnbagte kartofler, en græsk salat (her passer fetaen meget bedre!) og tzatziki.
Ingredienser
400 g hakket oksekød | |
2 æg | |
1 løg, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 dl rasp | |
2 spsk. mel | |
2 spsk. persille, finthakket | |
2 spsk. mynte, finthakket | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
5 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen (minus olie) og stil koldt 1 time |
2
Færdig
|
Form 15-20 kuglerunde frikadeller og vend dem i lidt mel |
3
Færdig
|
Steg frikadellerne på alle sider i olien - det tager 10-15 minutter |