Ingredienser
-
20 g gær
-
1 dl vand
-
0.5 dl olivenolie
-
225 g mel
-
20 g parmesan
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Som så meget andet lækkert i denne verden stammer grissini fra Italien. Men om de er opfundet i 1300-tallets Torino eller 1700-tallets Piemonte, fortaber sig i tågerne.
Grissini er knastørre brødstænger, som man bruger til at dyppe i lækre dip eller spiser omviklet med parmaskinke.
Du kan fx dyppe dine grissini i hummus, guacamole, salsa verde eller den labre auberginedip baba ganoush. I Italien vil dippen ofte være en hvidløgssovs og parmesanost.
Vi vælger at krydre vores grissini med en smule parmesan. Det giver en mere fyldig og interessant smag – som ostestænger light – så brødstængerne også bare kan spises, som de er uden dip. Ostesmagen er dog ikke så kraftig, at den tager pippet fra en lækker dip.
Servér grissini som snack til en velkomstdrink, som appetizer eller som en let forret med en dip eller to. Eller brug dem i stedet for chips, når behovet opstår.
Denne opskrift på grissini kræver en minimal arbejdsindsats af dig. Den nemme dej skal kun hæve 15 minutter, bagetiden er også kun 15 minutter, og bagefter skal grissinierne bare stå og tørre 1 times tid ved eftervarmen i ovnen.
Ingredienser
20 g gær | |
1 dl vand | |
0.5 dl olivenolie | |
225 g mel | |
20 g parmesan | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gæren ud i vandet og ælt alle ingredienser sammen til en smidig dej |
2
Færdig
|
Del dejen i 25 stykker og rul dem ud til blyantstynde stænger på 20-25 cm længde |
3
Færdig
|
Læg stængerne på et stykke bagepapir på en bageplade og lad hæve tildækket i 15 minutter - stængerne hæver let, så læg dem ikke alt for tæt |
4
Færdig
|
Bag dejstængerne 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Lad dine grissini tørre 1 times tid ved eftervarmen i ovnen |