Opskrift: Helstegt svinemørbrad på grill
- med salvie og røget skinke

0 0
Opskrift: Helstegt svinemørbrad på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
8 skiver røget skinke
1 spsk. soya
10 salvieblade

Saftig grillet mørbrad på den italienske måde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Her får du en superlet opskrift på helstegt svinemørbrad på grill – med en raffineret smag af den populære italienske klassiker saltimbocca romana.

Saltimbocca er oprindeligt tyndt skåret kalvekød omviklet med salvieblade og prosciutto (røget skinke). Kombinationen kød-salvie-skinke er genial, og det er derfor nærliggende at benytte andre slags kød end de hundedyre kalveudskæringer. Vi har fx en version af saltimbocca med kyllingebryst.

Du skal med andre ord have fat i en håndfuld friske salvieblade og en pakke røget skinke, som du kan vikle om din svinemørbrad (hvor du lige har fjernet den seje hvide hinde først). Kan du ikke skaffe frisk salvie, vil timian eller rosmarin også smage godt i en snæver vending.

Både skinke og mørbrad skal ud af køleskabet 1 time, før der skal grilles. Stuetemperaturen gør skinken blød, så den lettere smyger sig om mørbrad og salvieblade. Hvis skinken ikke sidder helt tæt, så brug et par tandstikker til at fæstne den.

Vi bruger en kuglegrill til at stege mørbraden i. De glødende briketter er lagt i den ene halvdel af grillen, så mørbraden kan ligge i den anden halvdel og stege ca. 20 minutter ved indirekte varme. Til sidst giver du mørbraden 5 minutter direkte over briketterne, så skinken bliver knasende sprød.

Som sagt er stegetiden for en hel mørbrad på grill i alt 25 minutter. Kødets kernetemperatur skal være 62 grader, hvis du ønsker mørbraden saftig – og 68-69 grader, hvis mørbraden skal være helt gennemstegt.

Tilbehør til svinemørbrad på grill kunne fx være en frisk kold kartoffelsalat med rygeost, radiser og agurk og en fræk fennikelsalat med æble og et lille dryp pastis. Serverer du denne ret om sommeren, kommer du ikke uden om at byde dine medspisere på et glas kølig rosé.

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
8 skiver røget skinke
1 spsk. soya
10 salvieblade
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag mørbrad og røget skinke ud af køleskabet 1 time, inden det skal bruges

2
Færdig

Befri forsigtigt mørbraden for den seje sølvhinde, uden at kødet falder for meget fra hinanden

3
Færdig

Smør mørbraden ind i lidt soya

4
Færdig

Læg skinkeskiverne tæt sammen på et spækkebræt, så de overlapper hinanden, i samme længde som mørbraden

5
Færdig

Læg en stribe salvieblade på skinken og dernæst mørbraden ovenpå

6
Færdig

Kværn peber på mørbraden og læg en ny stribe salvieblade ovenpå

7
Færdig

Rul nu skinken om mørbraden og klem den sammen med fingrene

8
Færdig

Evt. kan du stikke tandstikker eller kødnåle i kødet for at holde sammen

9
Færdig

Steg kødet 20 minutter i grillen ved indirekte varme

10
Færdig

Steg kødet 5 minutter direkte over de glødende briketter, til skinken er sprød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Chia bowl med skyr
forrige
Opskrift: Chia bowl med skyr
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
Opskrift: Chia bowl med skyr
forrige
Opskrift: Chia bowl med skyr
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede boller med emmer (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here