Ingredienser
-
Vaniljeis
-
4 økoæg
-
80 g rørsukker
-
2 dl piskefløde
-
2 dl yoghurt
-
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
-
Saltkaramelsovs
-
100 g sukker
-
0.5 dl vand
-
1.5 dl piskefløde
-
0.5 tsk. flagesalt
-
Desuden
-
100 g valnødder
Et par ord om vores opskrift
Et par af Spicy Twists meget gode venner havde været en tur i Tyrkiet. Dér fik de smidt et kilo afskallede valnødder i nakken for ingen penge. Hvad bruger man dem til?
Tja, et godt bud på at få guffet en god håndfuld valnødder er at drysse dem over en portion hjemmelavet vaniljeis, der lige er overhældt med en fræk karamelsovs med flagesalt. Dét er guf!
Faktisk vil vi vove den påstand, at denne hjemmelavede isdessert har potentiale til at blive hele familiens yndlingsdessert.
Vi rører lidt yoghurt i den hjemmelavede vaniljeis. Isen smager stadig syndigt lækkert, men sætter knap så tunge spor på sidebenene.
I stedet for at bruge en kostbar vaniljestang i isen foreslår vi et par teskefulde vaniljepulver uden sukker. Dette pulver har en flot smag af vanilje og er en del billigere i drift.
Foretrækker du en anden slags is til den skønne karamelsovs, kan du for eksempel lave en rund og lækker chokoladeis.
Et glas portvin til gør bestemt ikke oplevelsen af din hjemmelavede isdessert mindre.
Ingredienser
Vaniljeis |
|
4 økoæg | |
80 g rørsukker | |
2 dl piskefløde | |
2 dl yoghurt | |
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker) | |
Saltkaramelsovs |
|
100 g sukker | |
0.5 dl vand | |
1.5 dl piskefløde | |
0.5 tsk. flagesalt | |
Desuden |
|
100 g valnødder |
Sådan gør du
1
Færdig
|
VaniljeisPisk æggeblommer luftige med sukker og vanilje |
2
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
3
Færdig
|
Rør de tre ting sammen med yoghurten |
4
Færdig
|
Frys isen. Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning. |
5
Færdig
|
SaltkaramelsovsSmelt sukker og vand ved middelvarme i en gryde uden at røre i massen - det tager op til 15 minutter |
6
Færdig
|
Når sukkermassen er lysebrun, tager du gryden af ilden |
7
Færdig
|
Pisk fløden i sukkermassen i en meget tynd stråle, så der ikke opstår klumper |
8
Færdig
|
Stop først med at piske, når karamellen ikke længere danner bobler |
9
Færdig
|
Rør flagesaltet i og afkøl saltkaramelsovsen, til den skal bruges. |
10
Færdig
|
ServeringAnret 2-3 kugler vaniljeis med 2-3 spsk. saltkaramelsovs og et drys grofthakkede valnødder |