Opskrift: Hjemmelavet isdessert
med karamelsovs og valnødder

Opskrift: Hjemmelavet isdessert

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Vaniljeis
4 økoæg
80 g rørsukker
2 dl piskefløde
2 dl yoghurt
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
Saltkaramelsovs
100 g sukker
0.5 dl vand
1.5 dl piskefløde
0.5 tsk. flagesalt
Desuden
100 g valnødder

Vaniljeis med saltkaramelsovs og nødder er kræs for kendere

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Vaniljeis

  • Saltkaramelsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Et par af Spicy Twists meget gode venner havde været en tur i Tyrkiet. Dér fik de smidt et kilo afskallede valnødder i nakken for ingen penge. Hvad bruger man dem til?

Tja, et godt bud på at få guffet en god håndfuld valnødder er at drysse dem over en portion hjemmelavet vaniljeis, der lige er overhældt med en fræk karamelsovs med flagesalt. Dét er guf!

Faktisk vil vi vove den påstand, at denne hjemmelavede isdessert har potentiale til at blive hele familiens yndlingsdessert.

Vi rører lidt yoghurt i den hjemmelavede vaniljeis. Isen smager stadig syndigt lækkert, men sætter knap så tunge spor på sidebenene.

I stedet for at bruge en kostbar vaniljestang i isen foreslår vi et par teskefulde vaniljepulver uden sukker. Dette pulver har en flot smag af vanilje og er en del billigere i drift.

Foretrækker du en anden slags is til den skønne karamelsovs, kan du for eksempel lave en rund og lækker chokoladeis.

Et glas portvin til gør bestemt ikke oplevelsen af din hjemmelavede isdessert mindre.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Vaniljeis

Pisk æggeblommer luftige med sukker og vanilje

2
Færdig

Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig

3
Færdig

Rør de tre ting sammen med yoghurten

4
Færdig

Frys isen. Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning.

5
Færdig

Saltkaramelsovs

Smelt sukker og vand ved middelvarme i en gryde uden at røre i massen - det tager op til 15 minutter

6
Færdig

Når sukkermassen er lysebrun, tager du gryden af ilden

7
Færdig

Pisk fløden i sukkermassen i en meget tynd stråle, så der ikke opstår klumper

8
Færdig

Stop først med at piske, når karamellen ikke længere danner bobler

9
Færdig

Rør flagesaltet i og afkøl saltkaramelsovsen, til den skal bruges.

10
Færdig

Servering

Anret 2-3 kugler vaniljeis med 2-3 spsk. saltkaramelsovs og et drys grofthakkede valnødder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

forrige
Opskrift: Danmarks bedste roastbeef-sandwich
Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver
næste
Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver
forrige
Opskrift: Danmarks bedste roastbeef-sandwich
Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver
næste
Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver