Ingredienser
-
Baconruller
-
500 g hakket kalv/flæsk
-
2 løg, revet
-
1 løg
-
0.5 dl havregryn
-
1 tsk. paprika
-
0.5 tsk. salt, peber
-
2 pk. bacon i skiver
-
Hvidløgspasta
-
0.5 dl olivenolie
-
3 fed hvidløg
-
1 bdt. forårsløg
-
1 stor chili (halvstærk)
-
1 dl kogevand fra pasta
-
1 citron, den revne skal
-
2 tsk. oregano
-
500 g pasta
Et par ord om vores opskrift
De her baconruller smager VILDT godt! Forestil dig saftige frikadeller med en sprød skorpe af bacon. Mums filibaba! Vi foreslår, at du serverer baconrullerne på en hurtig omgang hvidløgspasta – det er aftensmad, som alle vil elske. Ellers nyd baconrullerne som en snack til øl, drinks, natmad eller tømmermændsmad.
Læs mere om både hvidløgspasta og baconruller efter opskriften.
Ingredienser
Baconruller |
|
500 g hakket kalv/flæsk | |
2 løg, revet | |
1 løg | |
0.5 dl havregryn | |
1 tsk. paprika | |
0.5 tsk. salt, peber | |
2 pk. bacon i skiver | |
Hvidløgspasta |
|
0.5 dl olivenolie | |
3 fed hvidløg | |
1 bdt. forårsløg | |
1 stor chili (halvstærk) | |
1 dl kogevand fra pasta | |
1 citron, den revne skal | |
2 tsk. oregano | |
500 g pasta |
Sådan gør du
1
Færdig
|
BaconrullerRør farsen til baconruller grundigt sammen (minus bacon) og stil på køl i mindst 1 time |
2
Færdig
|
Tag samtidig bacon ud af køleskabet, så det får stuetemperatur og bliver blødt |
3
Færdig
|
Tænd ovnen på 225 grader |
4
Færdig
|
Form små pølser af farsen - de skal veje ca. 50 gram hver, så der af grundportionen bliver ca. 15 ruller |
5
Færdig
|
Vikl 1 skive bacon om hver pølse, så al farsen er lige akkurat dækket |
6
Færdig
|
Placér baconrullerne på en bageplade med bagepapir - bag først 15 minutter midt i ovnen, vend rullerne og bag 15 minutter på den anden side |
7
Færdig
|
HvidløgspastaSæt olivenolien over på en pande ved svag varme - knus hvidløg heri - lad småsimre i op til 10 minutter, så hvidløget afgiver smag uden at tage for meget farve |
8
Færdig
|
Kog pastaen al dente i masser af saltet vand efter anvisningen på pakken - tag lidt af pastavandet fra |
9
Færdig
|
Snit forårsløg og chili i halvtynde skiver |
10
Færdig
|
Skru op for varmen under hvidløgsolien og hæld pasta, pastavand, forårsløg og chili ved |
11
Færdig
|
Rør godt igennem, til pastavandet er opsuget, og løgene er nogenlunde møre |
12
Færdig
|
Vend citronskal og oregano i pastaen og servér med de lune baconruller |
Mere om baconruller og hvidløgspasta
Har du ikke hørt om baconruller før, så er det på høje tid. For hvis du holder af både frikadeller og bacon, så bliver baconruller muligvis din nye livret. Mums, hvor smager de altså godt.
Heldigvis er baconruller ret lette at lave:
- Rør en god, fast frikadellefars og lad den stå på køl mindst 1 time, så farsen samler sig
- Vi krydrer i øvrigt farsen med lidt paprika, men timian, allehånde eller kardemomme vil også smage dejligt – en smule salt skal der også i farsen, men husk, at bacon afgiver meget salt
- Imens farsen står i køleskabet, skal baconskiverne omvendt ud, så de når at få stuetemperatur – det gør dem lettere at arbejde med
- Brug fingrene til at forme nogle små pølser af farsen – de skal veje ca. 50 gram hver
- Nu skal hver farspølse omvikles med en skive af den bløde bacon, så al fars er dækket
- Læg de 14-16 baconruller på en bageplade foret med bagepapir
- Bag baconrullerne 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn
- Vend baconrillerne og giv dem 15 minutter mere på den anden side, til de er brune og sprøde
Du kan servere baconruller fuldstændigt som frikadeller: Som kødet til aftensmad, som snack til øl og drinks, som natmad eller som tømmermændsmad dagen efter. Lav hellere rigeligt – de bliver vildt populære.
At servere baconrullerne med hvidløgspasta ligger lige til højrebenet – det er noget, alle vil elske at spise til aftensmad. Men du kunne naturligvis også lave en hurtig omgang gammeldags stuvet spidskål eller Spicy Twists labre hvidløgskartofler.
Vi foreslår at krydre hvidløgspastaen med frisk chili, tørret oregano og citronskal. Alternativt vil frisk salvie, persille eller oregano også smage vidunderligt – lige som tørret chili eller bare sort peber sagtens kan gå an.
2 Comments Skjul kommentarer
Revet æg? Skal det mon ikke være revet løg?
Kære Ulla
Godt set! Du har fuldstændigt ret – det skal naturligvis være revet løg.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist