Ingredienser
-
350 g vildtkød
-
75 g bacon
-
1 tsk. salt
-
1 spsk. salvie, frisk eller tørret
-
5 enebær, knust
-
10 peberkorn, knust
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 æg
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. mel
-
3 spsk. olie
-
25 g smør
Et par ord om vores opskrift
Kombinationen af godt kød, bacon, enebær, salvie og hvidløg er så forrygende, at det sikkert ender med at blive familiens nye yndlingsopskrift på frikadeller.
Du kan bruge alt slags kød i farsen. Kød fra vildt, som du kører hurtigt i foodprocessoren sammen med bacon og krydderier. Eller lammekød. Eller oksekød. Eller svinekød. Eller…?
Lige meget hvilken slags kød, du bruger, smager disse frikadeller fantastisk.
Faktisk brugte vi det mest rosa, saftige kød fra en dyrekølle, vi havde grillet dagen i forvejen. Vores kød var altså en smule tilberedt i forvejen, og frikadellerne blev stadig bløde og lækre.
Til at ledsage de dejlige vildtfrikadeller kan du servere alt det klassiske tilbehør til frikadeller. Fx en lynhurtig agurkesalat. Syltede rabarber. Og en god kartoffelsalat, fx denne særlige kartoffelsalat med dildmayo.
Ingredienser
350 g vildtkød | |
75 g bacon | |
1 tsk. salt | |
1 spsk. salvie, frisk eller tørret | |
5 enebær, knust | |
10 peberkorn, knust | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 æg | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. mel | |
3 spsk. olie | |
25 g smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær vildtkød og bacon ud i små stykker |
2
Færdig
|
Kør kød, bacon, krydderier, løg og hvidløg i foodprocessoren, til massen ligner hakket kød |
3
Færdig
|
Rør kødmassen med æg, yoghurt og mel til en lind frikadellefars |
4
Færdig
|
Lad farsen hvile køligt i 30 minutter |
5
Færdig
|
Smelt olie og smør på en pande |
6
Færdig
|
Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade |
7
Færdig
|
Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden |
8
Færdig
|
Steg frikadellerne ved middelhøj varme 5-7 minutter på hver side |