Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon
- enebær og salvie

0 0
Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
350 g vildtkød
75 g bacon
1 tsk. salt
1 spsk. salvie, frisk eller tørret
5 enebær, knust
10 peberkorn, knust
2 løg
2 fed hvidløg
2 æg
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. mel
3 spsk. olie
25 g smør

Vildt lækre frikadeller – smager bedre end mormors gammeldags deller

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kombinationen af godt kød, bacon, enebær, salvie og hvidløg er så forrygende, at det sikkert ender med at blive familiens nye yndlingsopskrift på frikadeller.

Du kan bruge alt slags kød i farsen. Kød fra vildt, som du kører hurtigt i foodprocessoren sammen med bacon og krydderier. Eller lammekød. Eller oksekød. Eller svinekød. Eller…?

Lige meget hvilken slags kød, du bruger, smager disse frikadeller fantastisk.

Faktisk brugte vi det mest rosa, saftige kød fra en dyrekølle, vi havde grillet dagen i forvejen. Vores kød var altså en smule tilberedt i forvejen, og frikadellerne blev stadig bløde og lækre.

Til at ledsage de dejlige vildtfrikadeller kan du servere alt det klassiske tilbehør til frikadeller. Fx en lynhurtig agurkesalat. Syltede rabarber. Og en god kartoffelsalat, fx denne særlige kartoffelsalat med dildmayo.

Ingredienser

Antal personer:
350 g vildtkød
75 g bacon
1 tsk. salt
1 spsk. salvie, frisk eller tørret
5 enebær, knust
10 peberkorn, knust
2 løg
2 fed hvidløg
2 æg
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. mel
3 spsk. olie
25 g smør

Sådan gør du

1
Færdig

Skær vildtkød og bacon ud i små stykker

2
Færdig

Kør kød, bacon, krydderier, løg og hvidløg i foodprocessoren, til massen ligner hakket kød

3
Færdig

Rør kødmassen med æg, yoghurt og mel til en lind frikadellefars

4
Færdig

Lad farsen hvile køligt i 30 minutter

5
Færdig

Smelt olie og smør på en pande

6
Færdig

Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade

7
Færdig

Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden

8
Færdig

Steg frikadellerne ved middelhøj varme 5-7 minutter på hver side

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hindbærtrifli med lakridsskum
forrige
Opskrift: Hindbærtrifli med lakridsskum
Opskrift: Mormors waldorfsalat
næste
Opskrift: Mormors waldorfsalat
Opskrift: Hindbærtrifli med lakridsskum
forrige
Opskrift: Hindbærtrifli med lakridsskum
Opskrift: Mormors waldorfsalat
næste
Opskrift: Mormors waldorfsalat

Tilføj Din Kommentar