Ingredienser
-
400 g små tomater
-
150 g bøffelmozzarella
-
20 blade basilikum
-
1 spsk. balsamico
-
1 spsk. rørsukker
-
1 spsk. olivenolie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Caprese er en dejlig, frisk tomatsalat med mozzarella, der passer til både stegt kød og fisk – og som en selvstændig frokostret med godt brød til.
Grækere, spaniere og italienere har det misundelsesværdigt let, når de skal lave deres skønne salater. Solen har givet deres tomater så meget smag, at der bare skal et rundhåndet skvæt olivenolie hen over, og så sidder vi alle sammen og klapper i vores små hænder.
Det er straks sværere her i Danmark. Vores tomater får mildest talt ikke meget sol, og det kan godt smages.
Med denne nemme opskrift kan du alligevel sagtens leve en italiensk tomatsalat (caprese), der næsten smager som at være der selv. Du skal bare bruge de små, runde tomater skåret i halve. Og du skal tilføje en lille dressing med sukker.
Mozzarellaen må du ikke gå på kompromis med. Kun den med bøffelmælk duer. Forskellen mellem almindelig og bøffelmozzarella er som margarine versus smør.
Det tager bare 10 minutter, så er du i hjemme i Bella Italia…
Ingredienser
400 g små tomater | |
150 g bøffelmozzarella | |
20 blade basilikum | |
1 spsk. balsamico | |
1 spsk. rørsukker | |
1 spsk. olivenolie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de små tomater i halve |
2
Færdig
|
Anret på et fad med stykker af bøffelmozzarella af samme størrelse som tomaterne |
3
Færdig
|
Ryst ingredienserne til dressing og hæld over |
4
Færdig
|
Drys med snittede basilikumblade |