Ingredienser
-
400 g frisk tun
-
1 skalotteløg
-
1 æble
-
Dressing
-
2 æggeblommer
-
2 spsk. olivenolie
-
2 tsk. soya
-
1 tsk. wasabipasta
-
0.5 tsk. salt, peber
-
0.5 lime, saften
Et par ord om vores opskrift
Det Gamle Røgeri i Hanstholm sælger den mest forrygende friske tun, som er fanget lige ude i Nordsøen.
Frisk tun kan naturligvis lynsteges som bøffer, men allerbedst smager den fine fisk rå, fx som sashimi – eller som en hurtig tuntatar.
Frisk tun har så forfinet en smag, at den endelig ikke må overdøves af alt for anmassende ingredienser. I en tuntatar er skalotteløg derfor mere velegnet end zittauerløg eller rødløg, mens hakket æble tilfører sødme og crunch uden at dominere.
Dressingen, der indhyller tun og grønt, er inspireret af det japanske køkken og består af et par æggeblommer, lidt god olivenolie, limesaft samt en anelse soya og wasabi. Dressingen er så afdæmpet i smagen, at den i virkeligheden kun fremhæver tunens egen smag af kød og hav.
Japansk tuntatar egner sig fortrinligt som forret, som snack eller appetizer, eller måske som en alternativ forret i stedet for traditionel rørt tatar.
Spis ristet toast eller rejechips til den delikate tuntatar – og skyl efter med et glas riesling, en kold pilsner eller den japanske risbrændevin sake.
Ingredienser
400 g frisk tun | |
1 skalotteløg | |
1 æble | |
Dressing |
|
2 æggeblommer | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. soya | |
1 tsk. wasabipasta | |
0.5 tsk. salt, peber | |
0.5 lime, saften |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak tunen groft med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Skær løg og æble i fine tern |
3
Færdig
|
Rør dressingen sammen og bland med tun, løg og æble |
4
Færdig
|
Form til bøffer, pynt evt. med noget pænt grønt |
5
Færdig
|
|