Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 bdt. asparges
-
200 g ærter, gerne friskbælgede
-
1 skalotteløg, finthakket
-
1 bdt. dild, finthakket
-
125 g cremefraiche 38%
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Kartoffelsalat med cremefraiche og citron er naturligvis lidt friskere og sundere, end hvis du bare bruger en fed majonæse. Men bare rolig, salaten er stadig lækkert cremet.
Hvis du kan opdrive friske asparges og ærter, så gør det! Små kartofler, asparges og ærter er noget af det bedste, vi har på de danske marker. Verdensklasse, intet mindre.
Denne friske, sprøde kartoffelsalat smager godt til både frikadeller og roastbeef. Eller hvad med at prøve den som tilbehør til en saftig kylling på grill.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 bdt. asparges | |
200 g ærter, gerne friskbælgede | |
1 skalotteløg, finthakket | |
1 bdt. dild, finthakket | |
125 g cremefraiche 38% | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartofler i mundrette stykker, kog dem – og køl af |
2
Færdig
|
Skær asparges i grove stykker, kog 1 minut – og hæld koldt vand over |
3
Færdig
|
Anret alle grøntsager inkl. dild i en pæn skål |
4
Færdig
|
Rør cremefraiche, citron og krydderier sammen |
5
Færdig
|
Bland grøntsager og dressing |