• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Kokosbrød med appelsin og tørrede tranebær

Opskrift: Kokosbrød med appelsin og tørrede tranebær

0 0
Opskrift: Kokosbrød med appelsin og tørrede tranebær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
150 g tørrede tranebær
1.5 dl appelsinjuice
1 appelsin, den revne skal
200 g kokosmel
200 g mel
2 æg
0.5 dl olivenolie
2 tsk. vaniljepulver
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt

Sund tropisk kage uden sukker - superlet at lave

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kokosbrød smager en del hen ad en god gammeldags sandkage. Det er bare ikke så sødt, for der er ikke sukker i.

Kokosbrød er samtidig en del sundere end traditionel kage, for de store mængder usundt smør er erstattet af en lille smule sund olivenolie.

Kokos, appelsinjuice, appelsinskal og vanilje giver kokosbrødet sin tropiske smag. Tørrede tranebær er ikke så tropiske, at det gør noget, men de smager kolossalt godt.

Du kan eventuelt erstatte appelsin med citron eller lime. Du kan mose et par modne bananer ud i dejen for at gøre den lidt sødere. Og du kan bruge rosiner, hakkede, tørre dadler eller figner i brødet i stedet for tranebær.

Servér kokosbrød i stedet for kage til morgenmad og brunch, på kaffebordet eller som et mellemmåltid efter dagens motion.

Hvis det gerne må være lidt syndigt, smager kokosbrød ekstra godt med et lag koldt smør, appelsinmarmelade, lemoncurd, honning eller peanutbutter.

Kokosbrød kan opbevares i en lukket beholder på køl i 2-3 dage.

Ingredienser

Antal personer:
150 g tørrede tranebær
1.5 dl appelsinjuice
1 appelsin, den revne skal
200 g kokosmel
200 g mel
2 æg
0.5 dl olivenolie
2 tsk. vaniljepulver
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Læg tranebærrene i blød i appelsinjuicen, mens du finder de øvrige ingredienser frem, river appelsinskal og smører en mindre brødform

2
Færdig

Rør alle ingredienser (inkl. tranebær og juice) grundigt sammen til en lind dej

3
Færdig

Hæld dejen i den smurte form og bag 40-45 minutter på næstnederste rille i 180 grader varm ovn - når du stikker en strikkepind i kagen, må der ikke sidde noget tilbage på pinden bagefter

4
Færdig

Lad brødet blive 15 minutter i formen, før du tager det op og køler af på en bagerist

5
Færdig

Opbevar kokosbrødet i en lukket beholder på køl i 2-3 dage

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

En-fuldkommen-upolitisk-makrelmad
forrige
Opskrift: En fuldkommen upolitisk makrelmad
Hjemmelavet-mandelsmoer
næste
Opskrift: Billigt hjemmelavet mandelsmør
En-fuldkommen-upolitisk-makrelmad
forrige
Opskrift: En fuldkommen upolitisk makrelmad
Hjemmelavet-mandelsmoer
næste
Opskrift: Billigt hjemmelavet mandelsmør

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here