Ingredienser
-
200 g bacon i tern
-
600 g nakkekoteletter
-
4 spsk. paprika
-
2 rødløg, i grove tern
-
3 gulerødder, i grove tern
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
400 g tomater, grofthakket
-
2 dl piskefløde
-
1 dl vand
-
3 spsk. majsstivelse
-
1 spsk. timian
-
2 tsk. salt
-
Peber
-
Persille til pynt
Et par ord om vores opskrift
Nakkekoteletter er en af de bedre udskæringer på grisen. Kødet er tilpas fedtmarmoreret og fyldt med saft og kraft. Her gælder det bare om at sørge for tilpas varme og de helt rigtige krydderier.
I denne opskrift giver både bacon og paprika den lækre middagsret en let røget smag, som alle elsker. En sjat piskefløde resulterer i den cremede, krydrede sovs, som passer perfekt til ris eller kartoffelmos.
Vi har brugt friske tomater, men du kan sagtens erstatte dem med flåede tomater. Du kan også bruge en pande til den første stegning og bage retten færdig i et tildækket, ovnfast fad.
Ingredienser
200 g bacon i tern | |
600 g nakkekoteletter | |
4 spsk. paprika | |
2 rødløg, i grove tern | |
3 gulerødder, i grove tern | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
400 g tomater, grofthakket | |
2 dl piskefløde | |
1 dl vand | |
3 spsk. majsstivelse | |
1 spsk. timian | |
2 tsk. salt | |
Peber | |
Persille til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg bacontern gyldne i en ovnfast gryde |
2
Færdig
|
Vend nakkekoteletterne i paprika og steg med et par minutter sammen med baconternene |
3
Færdig
|
Tilsæt grøntsagerne og steg med et par minutter i gryden |
4
Færdig
|
Tilsæt fløde, vand rørt med majsstivelse og krydderier og bland alting godt sammen |
5
Færdig
|
Læg låg på gryden og bag 45 minutter i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Servér med ris eller mos og et drys persille |