Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere
med citronskal, rosenpeber og esdragon

0 0
Opskrift: Laksetatar for feinschmeckere

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g rå laks, grofthakket
0.5 citron, saft og skal
2 æggeblommer
0.5 tsk. rosenpeber, knust
0.5 tsk. salt
2 skalotteløg, finthakket
1 æble, finthakket
1 bdt. esdragon, hakket

Rå fisk og citrus er hinandens bedste venner

Tilhører:
  • Diabetes opskrifter
  • Paleo opskrifter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når danskere spiser rå fisk, sker det mest i form af sild, der er marineret i en sø af surt, sødt og kraftige krydderier. Mange er også hoppet ud i sushi’ens glæder, men igen har vi en tendens til at overdøve de fine fiskesmage med voldsomme doser soya og japansk peberrod (wasabi).

Rå fisk fortjener en bedre skæbne. Det smager forbløffende godt, det er ekstremt sundt, og det er klart bedre i miljøregnskabet end kød.

Laksetatar er en lækkerbisken for både børn og voksne. Men det skal være en god laks! Ikke den billige fra frysedisken. Køber du laksebøffer, er det superlet lige at skære skind og mørkt kød fra med en skarp kniv – og hakke det bløde, orange kød groft på spækkebrættet.

Den fede spise kræver naturligvis modspil. Rå fisk og citrus – citron eller lime – er hinandens bedste venner. Et nip skalotteløg giver kontrast og knas. Salt, peber naturligvis. Æggeblomme og esdragon tilfører noget næsten bearnaiseagtigt yammet. Og så den lette bitterhed fra rosenpeber, som er et overset krydderi på vores breddegrader.

Laksetatar kan bruges både som en lille snack på en sprød kiks eller som tapas eller forret med flutes eller ristet rugbrød til.

Ingredienser

Antal personer:
300 g rå laks, grofthakket
0.5 citron, saft og skal
2 æggeblommer
0.5 tsk. rosenpeber, knust
0.5 tsk. salt
2 skalotteløg, finthakket
1 æble, finthakket
1 bdt. esdragon, hakket
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser sammen og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprød rødbedecarpaccio
forrige
Opskrift: Sprød rødbedecarpaccio
Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry
næste
Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry
Opskrift: Sprød rødbedecarpaccio
forrige
Opskrift: Sprød rødbedecarpaccio
Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry
næste
Opskrift: Hurtige kyllingeboller i karry

Tilføj Din Kommentar