Ingredienser
-
2 små lammeculotter (i alt 300 g)
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
10 peberkorn
-
0.75 tsk. salt
-
3 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
I langt de fleste opskrifter på lammeculotte skal kødet gnides med hvidløg og rosmarin. Det smager da også pragtfuldt, men kunne du ikke tænke dig en ny smag på dit lam til en afveksling?
I Mellemøsten – både Israel og de arabiske lande – er man glad for varme krydderier som spidskommen og korianderfrø. Det giver en hvilken som helst slags kød en eventyrlig smag, nærmest hen i retning af 1001 Nat og flyvende tæpper.
Dine mellemøstlige krydderier sender dig og din lammeculotte på langfart. Skal det være endnu mere eksotisk, kan du tilsætte en halv tsk. kanel og evt. lidt kardemomme. Og hvis du og dine medspisere kan lide maden stærk, så erstat peberkornene med 1 tsk. chiliflager.
Lammeculotte er en taknemmelig udskæring. Hvis du bare tager den ud af køleskabet i god tid og steger den ganske blidt, er du stensikker på mørt, saftigt kød. Og hvorfor ikke stege lammet på panden, så du slipper for at bruge energi på at varme ovnen op? Stegetid i alt 22-25 minutter, hvis der er tale om små lammeculotter.
I de forskellige opskrifter på lammeculotte er der langt fra enighed om, hvilken temperatur kødet skal slutte med at have efter endt stegning. Nogle mener 58-60 grader, andre foreslår helt op til 65 grader. Ved 58 grader bliver kødet ret rødt, ved 65 grader ret gennemstegt. Hvad foretrækker du selv?
Som tilbehør til denne mellemøstlige lammeculotte er sesamkartofler næsten en selvfølge – de smager nemlig også eksotisk på den varme, blide måde. En frisk og sprød (og superlet) fennikelsalat med feta giver ligeledes et pift af de varme lande.
Ingredienser
2 små lammeculotter (i alt 300 g) | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
10 peberkorn | |
0.75 tsk. salt | |
3 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammeculotterne ud af køleskabet 1 time før stegning |
2
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver og gnid kød og fedt ind i det |
3
Færdig
|
Varm olien op på en pande og brun lammeculotterne pænt af |
4
Færdig
|
Steg videre ved svag varme, 10 minutter på hver side |
5
Færdig
|
Lad hvile 10 minutter og skær i tynde skiver |