Ingredienser
-
1 lammekølle, ca. 2 kg
-
1 citron, saft og skal
-
3 spsk. olivenolie
-
3 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. rosmarin
-
1 spsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Grækenland ligger i Strøby! Hvem skulle have troet det?
Spicy Twists gode venner Charlotte og Karsten inviterede til græsk inspireret lammekølle på deres solbeskinnede terrasse, og med lukkede øjne og munden fuld af rosmarinkrydret lammekød var illusionen perfekt: Det føltes som at sidde på en græsk taverna en lun aften, der gerne måtte vare evigt.
Der var skåret en mængde små snit i lammekøllen, der herefter blev gnedet ind i olie, citronsaft og –skal, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Enkelt og godt. Herefter fik dyret lov til at marinere i mindst 12 timer, og så 1,5 time i maven på en kuglegrill ved indirekte varme. Hvor svært kan det være?
Bruger du kødtermometer, skal din lammekølle nå en temperatur på 63-65 grader, hvilket er gennemstegt uden at være tørt. Foretrækker du mere rosa lammekød, skal du gå efter en temperatur på 61-63 grader.
Vi brugte en kuglegrill, hvor kullene ligger på den ene halvdel, og kødet er placeret på risten på den anden halvdel. Varmen cirkulerer rundt, så du behøver ikke at anbringe kullene i begge sider.
Som tilbehør til lammekølle på grill foreslår vi en let sprød kartoffeltærte, tomatsalat med feta og tzatziki.
Ingredienser
1 lammekølle, ca. 2 kg | |
1 citron, saft og skal | |
3 spsk. olivenolie | |
3 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. rosmarin | |
1 spsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær en masse små, ikke så dybe snit i lammekøllen |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser og gnid godt ind i kød og fedt |
3
Færdig
|
Lad marinere mindst 12 timer, gerne i en frysepose |
4
Færdig
|
Tag kødet ud af køleskabet 1 time, før det skal på grillen |
5
Færdig
|
Steg lammekøllen ca. 1,5 time ved indirekte grill |
6
Færdig
|
Steg lammekøllen ca. 10 minutter over direkte varme |
7
Færdig
|
Lad kødet trække 15 minutter, før du skærer det for |