Opskrift: Letkrydret lammekølle på grill
med citron, hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Letkrydret lammekølle på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle, ca. 2 kg
1 citron, saft og skal
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. rosmarin
1 spsk. salt
Peber

Grillet lammekølle med rosmarin smager som en ferie i Grækenland

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Grækenland ligger i Strøby! Hvem skulle have troet det?

Spicy Twists gode venner Charlotte og Karsten inviterede til græsk inspireret lammekølle på deres solbeskinnede terrasse, og med lukkede øjne og munden fuld af rosmarinkrydret lammekød var illusionen perfekt: Det føltes som at sidde på en græsk taverna en lun aften, der gerne måtte vare evigt.

Der var skåret en mængde små snit i lammekøllen, der herefter blev gnedet ind i olie, citronsaft og –skal, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Enkelt og godt. Herefter fik dyret lov til at marinere i mindst 12 timer, og så 1,5 time i maven på en kuglegrill ved indirekte varme. Hvor svært kan det være?

Bruger du kødtermometer, skal din lammekølle nå en temperatur på 63-65 grader, hvilket er gennemstegt uden at være tørt. Foretrækker du mere rosa lammekød, skal du gå efter en temperatur på 61-63 grader.

Vi brugte en kuglegrill, hvor kullene ligger på den ene halvdel, og kødet er placeret på risten på den anden halvdel. Varmen cirkulerer rundt, så du behøver ikke at anbringe kullene i begge sider.

Som tilbehør til lammekølle på grill foreslår vi en let sprød kartoffeltærte, tomatsalat med feta og tzatziki.

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle, ca. 2 kg
1 citron, saft og skal
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. rosmarin
1 spsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær en masse små, ikke så dybe snit i lammekøllen

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser og gnid godt ind i kød og fedt

3
Færdig

Lad marinere mindst 12 timer, gerne i en frysepose

4
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet 1 time, før det skal på grillen

5
Færdig

Steg lammekøllen ca. 1,5 time ved indirekte grill

6
Færdig

Steg lammekøllen ca. 10 minutter over direkte varme

7
Færdig

Lad kødet trække 15 minutter, før du skærer det for

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat
forrige
Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat
Opskrift: Nem chokoladekage uden mel
næste
Opskrift: Nem chokoladekage uden mel
Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat
forrige
Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat
Opskrift: Nem chokoladekage uden mel
næste
Opskrift: Nem chokoladekage uden mel

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here