Ingredienser
-
Dej
-
150 g blødt smør
-
2.5 dl hvedemel
-
0.5 dl sukker
-
0.5 tsk. vaniljesukker
-
Fyld
-
3 æg
-
2 dl sukker
-
0.5 dl hvedemel
-
6 spsk. limesaft
-
2 lime, den hakkede skal
-
Flormelis
Et par ord om vores opskrift
Opskriften er efter sigende af svensk afstamning og er oprindeligt baseret på citron. Vi siger tak for lån og erstatter citronen med den lidt blidere lime og en masse dejlig limeskal.
Selv om tærten er hurtigt lavet, vil den tilfredsstille ethvert behov for noget blødt, sødt og syndigt. Til gengæld giver den syrlige lime en så raffineret kontrast, at smagsløgene pipper fornøjet.
Skær den let afkølede tærte ud i små firkanter på 3 x 3 cm – det ser ret delikat ud.
Ingredienser
Dej |
|
150 g blødt smør | |
2.5 dl hvedemel | |
0.5 dl sukker | |
0.5 tsk. vaniljesukker | |
Fyld |
|
3 æg | |
2 dl sukker | |
0.5 dl hvedemel | |
6 spsk. limesaft | |
2 lime, den hakkede skal | |
Flormelis |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør dejen sammen i en foodprocessor |
2
Færdig
|
Bred dejen ud i en form på 20 x 25 cm foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag dejen 12-15 minutter i en 200 g varm ovn |
4
Færdig
|
FyldPisk æg og sukker luftigt og tilsæt mel, limesaft og skal |
5
Færdig
|
Hæld fyldet over dejen og bag 10 minutter |
6
Færdig
|
Drys den bløde, varme tærte med masser af flormelis |