Ingredienser
-
1 dl vand
-
2 dl sukker
-
3 dl mandler
-
1 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Brændte mandler går altid som varmt brød, når de bliver solgt rundt omkring på gader og stræder, på markeder og ved juletid i selveste Tivoli i hjertet af København.
Så vidt vides, er brændte mandler noget, vi danskere har kendt og elsket siden middelalderen. Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke, og her i det 21. århundrede nyder vi stadig vores brændte mandler med største velbehag.
Det er utroligt simpelt at lave sine egne brændte mandler, der smager helt rigtigt. Du blander 1 dl vand, 2 dl sukker og 3 dl mandler på en pande og steger, til vandet er fordampet, og sukkeret klæber til mandlerne. Sådan! Hele manøvren behøver ikke at tage mere end 15 minutter.
Her på Spicy Twist synes vi selvfølgelig, at brændte mandler skal smage lidt af jul; derfor foreslår vi at tilsætte kanel. Du kunne også knuse 3-4 nelliker og/eller 6-7 kardemommekapsler eller måske tilsætte 1 tsk. vaniljesukker. Men efter vores smag gør kanel tricket.
Servér gerne dine brændte mandler i et kræmmerhus af brunt papir, ligesom når man køber dem på julemarkedet. En kop varm kakao smager altid godt til.
Ingredienser
1 dl vand | |
2 dl sukker | |
3 dl mandler | |
1 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt alle ingredienser over på en pande ved middelhøj varme |
2
Færdig
|
Rør let i blandingen med en træspatel, mens vandet fordamper - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Først samler sukkeret sig, så begynder det at smelte igen – nu tager du panden af ilden |
4
Færdig
|
Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad køle af |
5
Færdig
|
Når mandlerne er til at røre ved, brækker du dem fra hinanden |