Ingredienser
-
2.5 cl hvid rom
-
2.5 cl mørk rom
-
2.5 cl mandellikør
-
2.5 cl Grenadine
-
1 dl danskvand
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Mai tai-cocktailen er vist nok navngivet efter det tahitianske ord maita’i, der betyder god eller fremragende. Og det er ganske rigtigt en både god og fremragende drink – fuld af saft og kraft og smagen af tropernes hede sommernætter.
Mindst tre californiske restauratører hævder at have opfundet mai tai engang tilbage i 1930’erne eller 1940’erne. Deres opskrifter på drinken er forskellige, og siden dengang er der kommet mange, mange flere fortolkninger. Så uanset hvor du bestiller en mai tai, vil den sandsynligvis smage anderledes end sidste gang, du fik én.
Nogenlunde sikkert er det dog, at der skal to slags rom i en mai tai: Hvid rom og mørk rom. Men skal der nu limejuice, ananasjuice eller grapejuice i? Og hvad med de øvrige ingredienser?
Spicy Twists fortolkning af mai tai hævder på ingen måde at være den originale, men vi har trods alt smagt os gennem så mange mai tais, at vi med sindsro kan sige, at vores mai tai har et autentisk tropisk præg.
En mai tai er lidt sødlig og let tilgængelig og vil derfor fungere perfekt som velkomstdrink til selskaber, hvor mange forskellige smagsløg skal tilfredsstilles.
Ingredienser
2.5 cl hvid rom | |
2.5 cl mørk rom | |
2.5 cl mandellikør | |
2.5 cl Grenadine | |
1 dl danskvand | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ryst alle de våde ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Hæld i et lavt glas med masser af is |
3
Færdig
|
Skål |