Ingredienser
-
Majs blinis
-
125 g majsmel
-
3.5 dl mælk
-
2 æg
-
0.75 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
-
25 g smør til stegning
-
Citronfløde
-
1.5 dl piskefløde
-
1 citron, den revne skal
-
3 spsk. citronsaft
-
2 tsk. grov sennep
-
0.5 tsk. salt, peber
-
2 store æbler
-
450 g røget laks
-
2 skalotteløg
-
1 krydderurt
Et par ord om vores opskrift
Hvor blinis med stenbiderrogn er en sæsonspise, som du kun kan servere mellem januar og maj, er blinis med røget laks en genial forret eller appetizer fra 1. januar til og med 31. december. Røget laks og æbler fås jo året rundt.
Du kan sagtens købe en pakke færdiglavede blinis i supermarkedet, men når det nu kun tager 30 minutter at lave dine egne – får du så ikke lyst til at fremtrylle 20 fine, lune blinis selv? Det er pærelet.
Egentlig er blinis ’bare’ et andet ord for pandekager, og i de slaviske og jødiske hjem bager man blinis af alle mulige slags mel. Herhjemme er blinis mest kendt som nogle små, hævede pandekager, som især er bagt af boghvedemel eller hvedemel.
For afvekslingens skyld foreslår vi at røre dine blinis af majsmel. Det er naturligvis den melsort, der bruges til de lækre mexicanske majspandekager, tortillas. Majs blinis bliver lidt tættere i konsistensen end normalt og giver godt modspil til røget laks, æbler, løg og citronfløde.
Den let syrlige creme er rørt sammen af piskefløde og citron, der tykner, når det kommer i forbindelse med hinanden. Citronfløden er smagt til med lidt grov sennep, og hele herligheden kan pyntes med dild, kørvel eller purløg.
Prøv også vores opskrift på blinis med stenbiderrogn.
Servér gerne et glas fyldig riesling til de skønne hapsere.
Ingredienser
Majs blinis |
|
125 g majsmel | |
3.5 dl mælk | |
2 æg | |
0.75 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt | |
25 g smør til stegning | |
Citronfløde |
|
1.5 dl piskefløde | |
1 citron, den revne skal | |
3 spsk. citronsaft | |
2 tsk. grov sennep | |
0.5 tsk. salt, peber | |
2 store æbler | |
450 g røget laks | |
2 skalotteløg | |
1 krydderurt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser (minus smør) sammen til blinisdej |
2
Færdig
|
Smelt smørret ved middelhøj varme på en sliplet-pande og brug en spiseske til at sætte 3 runde klatter dej på |
3
Færdig
|
Når dejen begynder at hæve let, skal de små pandekager vendes |
4
Færdig
|
Du burde sagtens kunne stege alle blinis uden at tilføre mere smør |
5
Færdig
|
Rør alle ingredienser til citronfløde sammen og lad det størkne lidt ved stuetemperatur |
6
Færdig
|
Skær æbler i tynde skiver, hak laksen groft, hak løgene fint |
7
Færdig
|
Anret de lune blinis med en skive æble, en klat røget laks, en god skefuld citronfløde, hakket skalotteløg og måske en tot krydderurt - der bliver ca. 3 stk. til hver |