Opskrift: Majs blinis med røget laks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Majs blinis
125 g majsmel
3.5 dl mælk
2 æg
0.75 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
25 g smør til stegning
Citronfløde
1.5 dl piskefløde
1 citron, den revne skal
3 spsk. citronsaft
2 tsk. grov sennep
0.5 tsk. salt, peber
2 store æbler
450 g røget laks
2 skalotteløg
1 krydderurt

Opskrift: Majs blinis med røget laks

- citronfløde, æble og skalotteløg

Skøn forret eller appetizer, der er populær hele året rundt

Ingredienser

  • Majs blinis

  • Citronfløde

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvor blinis med stenbiderrogn er en sæsonspise, som du kun kan servere mellem januar og maj, er blinis med røget laks en genial forret eller appetizer fra 1. januar til og med 31. december. Røget laks og æbler fås jo året rundt.

Du kan sagtens købe en pakke færdiglavede blinis i supermarkedet, men når det nu kun tager 30 minutter at lave dine egne – får du så ikke lyst til at fremtrylle 20 fine, lune blinis selv? Det er pærelet.

Egentlig er blinis ’bare’ et andet ord for pandekager, og i de slaviske og jødiske hjem bager man blinis af alle mulige slags mel. Herhjemme er blinis mest kendt som nogle små, hævede pandekager, som især er bagt af boghvedemel eller hvedemel.

For afvekslingens skyld foreslår vi at røre dine blinis af majsmel. Det er naturligvis den melsort, der bruges til de lækre mexicanske majspandekager, tortillas. Majs blinis bliver lidt tættere i konsistensen end normalt og giver godt modspil til røget laks, æbler, løg og citronfløde.

Den let syrlige creme er rørt sammen af piskefløde og citron, der tykner, når det kommer i forbindelse med hinanden. Citronfløden er smagt til med lidt grov sennep, og hele herligheden kan pyntes med dild, kørvel eller purløg.

Prøv også vores opskrift på blinis med stenbiderrogn.

Servér gerne et glas fyldig riesling til de skønne hapsere.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk alle ingredienser (minus smør) sammen til blinisdej

2
Færdig

Smelt smørret ved middelhøj varme på en sliplet-pande og brug en spiseske til at sætte 3 runde klatter dej på

3
Færdig

Når dejen begynder at hæve let, skal de små pandekager vendes

4
Færdig

Du burde sagtens kunne stege alle blinis uden at tilføre mere smør

5
Færdig

Rør alle ingredienser til citronfløde sammen og lad det størkne lidt ved stuetemperatur

6
Færdig

Skær æbler i tynde skiver, hak laksen groft, hak løgene fint

7
Færdig

Anret de lune blinis med en skive æble, en klat røget laks, en god skefuld citronfløde, hakket skalotteløg og måske en tot krydderurt - der bliver ca. 3 stk. til hver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
næste
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med mango, appelsin og dadler
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
næste
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn

Tilføj Din Kommentar