Ingredienser
-
Majspandekager
-
3 æg
-
3 dl majsmel
-
3 dl hvedemel
-
1.5 dl vand
-
0.5 dl olie
-
0.5 tsk. salt
-
2 spsk. olie til stegning
-
Fyld
-
400 g bøffer
-
0.5 dl soya
-
1 tsk. chiliflager
-
2 spsk. olie til stegning
-
1 glaskål, revet
-
2 rødløg, i tynde både
-
Hoisinsauce
Et par ord om vores opskrift
Majspandekager er præcis lige så lette at lave som almindelige pandekager. De er bare lidt fyldigere og egner sig derfor godt som madpandekager. Du kan fylde både kød, fisk, grøntsager og søde sager i majspandekager.
Denne udgave med marineret bøf, sprød glaskål, løg og den forrygende hoisinsauce vil give dig fornemmelsen af at spise på en bedre kinesisk restaurant. Og lad os bare gå til bekendelse: Det er ikke mindst hoisinsaucen, der skaber magien.
Hoisinsauce er en tyktflydende salt-sød-aromatisk sauce fremstillet af bl.a. soyabønner. Den smager vildt godt! Hoisinsauce kan købes i velassorterede supermarkeder og asiatiske butikker. Eventuelt kan du erstatte den med thailandsk østerssauce, der i smag og konsistens minder om den kinesiske sauce.
I stedet for bøf kan du snildt bruge hakket kød eller kylling, og strimlet spidskål eller kinakål vil fungere akkurat lige så godt som glaskål. Majspandekager kan fyldes med alt muligt godt!
Ingredienser
Majspandekager |
|
3 æg | |
3 dl majsmel | |
3 dl hvedemel | |
1.5 dl vand | |
0.5 dl olie | |
0.5 tsk. salt | |
2 spsk. olie til stegning | |
Fyld |
|
400 g bøffer | |
0.5 dl soya | |
1 tsk. chiliflager | |
2 spsk. olie til stegning | |
1 glaskål, revet | |
2 rødløg, i tynde både | |
Hoisinsauce |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser til majspandekager sammen |
2
Færdig
|
Stil på køl mindst 30 minutter og pisk herefter pandekagedejen op igen |
3
Færdig
|
Steg den første pandekage i 2 spsk. olie ved middelhøj varme 1-2 minutter på hver side - herefter bør yderligere olie være unødvendigt |
4
Færdig
|
Marinér bøfferne i soya og chili i mindst 30 minutter |
5
Færdig
|
Steg bøfferne i 2 spsk. olie 2 minutter på hver side, lad hvile 10 minutter og skær herefter i tynde skiver |
6
Færdig
|
Servér majspandekagerne med revet glaskål, rødløg i fine både, skiver af bøf og en stribe hoisinsauce |