Opskrift: Marineret lammeinderlår på grill
med grillede peberfrugter

0 0
Opskrift: Marineret lammeinderlår på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g lammeinderlår
2 store spsk. græsk yoghurt
2 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
Desuden
Peberfrugter

Indiskinspireret yoghurtmarinade gør kødet smeltende mørt

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammeinderlår er magert, mørt kød, der i smag minder ganske meget om mørbraden. Hvis du falder over denne udskæring, er det bare om at slå til: Det kan simpelt hen ikke gå galt.

For at mørne inderlåret yderligere – og give det en laber, lidt eksotisk smag – får kødet 8 timer i en yoghurtdressing, der minder en del om den skønne tandoori-marinade. I denne opskrift er der ’kun’ yoghurt, citron, olie, hvidløg, spidskommen, korianderfrø, kanel, chili og salt – men hvis du har lyst til at tilsætte endnu flere krydderier og komme hele vejen hjem til Indien, kan du finde en opskrift på tandoorimarinade her.

Vores lammeinderlår vejede 500 gram og skulle have 20 minutter på indirekte grill samt 5 minutter direkte over de glødende briketter. Det giver perfekt stegt kød, der er saftigt og en lillebitte smule rosa i midten.

Sammen med lammeinderlåret røg der nogle halverede peberfrugter på grillen. De fik samme tid og forvandledes fra en lidt halvtam grøntsag til det sødeste, blødeste tilbehør. Peberfrugter fortjener i dén grad varme!

Som tilbehør til lammeinderlår og grillede peberfrugter spiste vi en enkel bulgursalat med snittede grøntsager og en olie/eddike-dressing tilsat lidt sennep og honning.

Ingredienser

Antal personer:
500 g lammeinderlår
2 store spsk. græsk yoghurt
2 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
Desuden
Peberfrugter
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg lammeinderlåret i en frysepose, bland de øvrige ingredienser og fordel på kødet

2
Færdig

Lad lammeinderlåret marinere mindst 7 timer i køleskab og tag ud 1 time før grillning

3
Færdig

Skær peberfrugterne i halve og fjern frø og stilk

4
Færdig

Skrab lidt af yoghurtmarinaden af kødet med fingrene

5
Færdig

Steg lammeinderlår og peberfrugter 20 minutter på indirekte grill

6
Færdig

Steg lammeinderlåret 5 minutter på direkte grill, så det får stegeskorpe

7
Færdig

Lad kødet hvile 10 minutter, før det skæres i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet solbærrom
forrige
Opskrift: Hjemmelavet solbærrom
Opskrift: Rom sour på den nemme måde
næste
Opskrift: Rom sour på den nemme måde
Opskrift: Hjemmelavet solbærrom
forrige
Opskrift: Hjemmelavet solbærrom
Opskrift: Rom sour på den nemme måde
næste
Opskrift: Rom sour på den nemme måde

Tilføj Din Kommentar