Ingredienser
-
1 aubergine
-
1 squash
-
1 spsk. salt
-
1 peberfrugt
-
250 g cherrytomater
-
4 løg
-
0.5 hvidløg
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 citron, saften
-
1 spsk. ras el hanout
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på Spicy Twist er kæmpe fans af det marokkanske køkken. Masser af labre grøntsager får selskab af et væld af krydderier og bliver til spændende, sunde og ofte ret prisbillige retter. Det er den slags mad, vi burde spise meget mere af.
I denne salat indgår aubergine, squash, peberfrugt, tomater, løg og hvidløg. Det er grøntsager, der er tilgængelige året rundt til en rimelig penge. Lagde du dem i hænderne på en franskmand fra de sydlige provinser, ville det højst sandsynligt ende med en autentisk ratatouille.
Men nordafrikanere og arabere har den fantastiske krydderblanding ras el hanout, og det giver nogle helt andre muligheder end en sammenkogt ret. For eksempel en frisk, sprælsk salat, som passer til al slags kød og fisk – eller som bare kan nydes med en kurvfuld hjemmebagte pitabrød.
Ras el hanout kan købes færdigblandet, og det vil vi varmt anbefale at gøre. Dén smagskombination bliver du aldrig træt af! Du kan i øvrigt selv blande krydderiet af spidskommen, korianderfrø, stødt kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker og et par andre gode sager – men hvorfor ikke smutte ind omkring din lokale etniske købmand eller bestille en pose her på nettet?
Salaten kræver næsten ingen arbejdstid, men grøntsagerne skal lige stå og passe sig selv 1 time i ovnen, før de er møre og mumsede. Du kan sagtens lave grøntsagerne på forhånd og derefter smække salaten sammen lige inden servering. Salaten smager herligt både lun og kold.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
1 aubergine | |
1 squash | |
1 spsk. salt | |
1 peberfrugt | |
250 g cherrytomater | |
4 løg | |
0.5 hvidløg | |
0.5 dl olivenolie | |
0.5 citron, saften | |
1 spsk. ras el hanout | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver og halvér disse |
2
Færdig
|
Bland med salt og lad trække 1 time |
3
Færdig
|
Pres mest muligt vand ud af aubergine- og squash-stykkerne uden at smadre dem for meget |
4
Færdig
|
Skær peberfrugten i tykke strimler - lad tomaterne forblive hele - skær enderne af løgene, men lad skrællen blive på - skær et helt hvidløg igennem på tværs (midt gennem feddene) |
5
Færdig
|
Anbring alle grøntsager på et stykke bagepapir i en bradepande - aubergine og squash skal helst ligge i ét lag, hvidløget skal vende med skærefladen nedad |
6
Færdig
|
Dryp med noget af olivenolien, drys med lidt salt |
7
Færdig
|
Bag grøntsagerne 1 time midt i en 150 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Pres de bagte hvidløg ud af skallerne og mos med resten af olivenolien, citronsaft, ras el hanout og chiliflager |
9
Færdig
|
Anret resten af grøntsagerne på et pænt fad - løgene skal lige befries for skræl og skæres i mindre stykker |
10
Færdig
|
Vend grøntsagerne med hvidløgsdressingen og drys med friske korianderblade |