Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
0.5 dl olivenolie
-
Salt, peber
-
Svampesovs
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
250 g markchampignon
-
1 tsk. balsamico
-
2 spsk. majsstivelse
-
3.5 dl minimælk
-
Salt, peber
-
Evt. kulør
Et par ord om vores opskrift
Mørbradbøffer med svampesovs har i årtier været en af danskernes livretter. Man skal da også være meget kræsen for ikke at kunne lide det milde, møre kød overhældt med en cremet sovs, der smager dejligt at svampe. Det er en klassiker, der vækker jubel både på det store, veldækkede frokostbord og som aftensmad med en grydefuld pillekartofler til.
I en svampesovs kan du putte alle mulige forskellige slags svampe, men du kan også gøre som os – blot snitte en bakke markchampignon i tynde skiver og lade dem spille hovedrollen som svampe. Nogle ville måske kalde retten for svinemørbradbøffer med champignonsovs…
Traditionelt laves en svampesovs (eller champignonsovs) med smør og fløde, og det smager naturligvis fantastisk. ALT med smør og fløde smager fantastisk! MEN – smør og fløde har en kedelig tendens til at aflejre sig i kroppen. Dels i form af forøget kropsvolumen (læs: deller), dels som livsfarligt kolesterol i blodårerne. For rigelige mængder smør og fløde er den sikre vej til blodpropper og hjertestop.
Heldigvis smager en god jomfruolivenolie også vidunderligt – og den er i modsætning til smør sund at indtage – så det er Spicy Twists absolutte favorit blandt alverdens fedtstoffer.
For at opnå den ønskede cremede konsistens erstatter vi piskefløde (38%) med minimælk (0,5%) og et par spiseskefulde majsstivelse. Et voilà – sund svampesovs!
Har du tænkt dig at servere mørbradbøffer med svampesovs som frokostret, må du hellere lige få vores opskrift på et forrygende godt (og nemt) hjemmebagt rugbrød.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
0.5 dl olivenolie | |
Salt, peber | |
Svampesovs |
|
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
250 g markchampignon | |
1 tsk. balsamico | |
2 spsk. majsstivelse | |
3.5 dl minimælk | |
Salt, peber | |
Evt. kulør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Puds mørbraden fri for hinder og skær i 8-10 tykke skiver – bank dem let ud på skærefladerne |
2
Færdig
|
Varm olien op ved høj varme på din bedste pande – steg mørbradbøfferne 1 minut på hver side, så de bliver let lysebrune på overfladen |
3
Færdig
|
Tag mørbradbøfferne af panden, drys med salt og peber og lad hvile |
4
Færdig
|
Skru ned for varmen og steg finthakket løg og hvidløg blanke (ikke brune) i olien på panden |
5
Færdig
|
Tilsæt de tyndt skårne markchampignon og steg med 2-3 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt balsamico og lad fordampe en smule |
7
Færdig
|
Rør majsstivelse og mælk sammen og hæld blandingen ned over løg og svampe |
8
Færdig
|
Lad sovsen tykne et par minutter og smag nu til med salt og peber – justér evt. farven med et par dråber kulør |
9
Færdig
|
Læg mørbradbøfferne ned i sovsen og lad dem varme med 3-4 minutter – evt. kødsaft skal også med |
10
Færdig
|
Servér retten lun eller rygende varm – den kan sagtens genopvarmes |