Ingredienser
-
1 spsk. rørsukker
-
0.5 saftig lime
-
Mynteblade
-
3 cl hvid rom
-
1.5 cl pastis
-
1.5 dl danskvand
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Mojito er en af verdens mest populære cocktails. Den korrekte blanding af hvid rom, lime, rørsukker, mynte og danskvand er ganske enkelt helt uimodståelig. Ikke for sød, ikke for syrlig, ikke for stærk, ikke for karakterløs – bare liflig og læskende.
Se vores opskrift på den ægte cubanske mojito
Hvis du elsker en velblandet mojito, er det nok svært at forestille sig en bedre drink på en varm dag, ikke sandt?
Ok, vi vil heller ikke ligefrem påstå, at en pastisito er bedre end mojito. Men den er i hvert fald lige så god. Og engang imellem er det jo sjovt at prøve noget nyt.
Pastisito er – hverken mere eller mindre – en helt klassisk mojito opgraderet med et lille skvæt pastis. Pastis er som bekendt en fransk anislikør, der blandt andet sælges under varemærkerne Pernod, Ricard og 51.
Pastis giver mojitoen et frækt lille pift af lakrids – men på en måde, så hele den skønne smag af mojito med mynte og lime bevares. Værsgo, 1½ drink for 1 drinks pris!
Se også vores opskrift på 3 dejlige drinks med pastis
Du kan roligt servere en pastisito som velkomstdrink – dine gæster vil elske hver en mundfuld. Husk at fylde MASSER af is i glassene; det er sådan, man serverer cocktails i Caribien.
Vil du imponere gæsterne yderligere, sætter du små skåle med hjemmelavede salte nødder og mandler frem på kakkelbordet.
Ingredienser
1 spsk. rørsukker | |
0.5 saftig lime | |
Mynteblade | |
3 cl hvid rom | |
1.5 cl pastis | |
1.5 dl danskvand | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I et mellemstort drinkglas hælder du rørsukker og saften af ½ saftig lime sammen med 1 kvist mynte |
2
Færdig
|
Mos grundigt sammen, så sukkeret opløses, og myntens smag frigives |
3
Færdig
|
Tilføj rom og pastis |
4
Færdig
|
Fyld glasset med is og top op med danskvand |
5
Færdig
|
Omrør forsigtigt |
6
Færdig
|
Pynt evt. med en myntekvist og en skive lime |