Ingredienser
-
300 g æble, skrællet
-
3 spsk. sukker
-
1 spsk. vand
-
25 g peberrod, fintrevet
Et par ord om vores opskrift
En stegt nakkekotelet eller en paneret rødspætte får helt nyt liv ved at dele tallerken med en solid klat æblepeberrod.
Mormors æblepeberrod er let syrlig, let sødlig, let stærk og smager bare forbandet godt. Til stegeretter er æblepeberrod genialt tilbehør, som langt overgår agurkesalat og syltede rødbeder.
Køb et helt stykke peberrod, skræl den og riv den fint. Den hvide rod er brølstærk, og den er ekstremt sund. Faktisk regnes peberrod som en superfood på linje med ingefær og hvidløg.
Ingredienser
300 g æble, skrællet | |
3 spsk. sukker | |
1 spsk. vand | |
25 g peberrod, fintrevet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog æblestykker, sukker og vand til mos under låg – 10-15 minutter |
2
Færdig
|
Rør den revne peberrod i mosen og servér lun eller afkølet |
2 Comments Skjul kommentarer
Vi har prøvet og det smager ikke rigtigt! Vi har diskuteret om det kan være æblesorten vi har brugt. Vi tænker madæbler – hvad tænker I?
Kære Ingemette
Mystisk!? Der er jo ikke så mange knapper at skrue på, når det gælder æblepeberrod. Æblemosen vil helt klart smage allerbedst med let syrlige madæbler. Husk at rive peberroden helt fint; prøv evt. at putte lidt mindre peberrod i til en start og herefter tilføje mere, hvis mosen gerne må være stærkere.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist