Ingredienser
-
1.2 kg oksecuvette
-
Rub
-
Korn fra 15 kardemommekapsler
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 stjerneanis
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Ideen med sous vide er som bekendt at tilberede fødevarer langsomt og skånsomt, så smag og saftindhold optimeres, og konsistensen bliver helt perfekt.
Sous vide-metoden kommer allerbedst til sin ret med ’besværlige’ kødudskæringer som skank, bryst – og oksecuvette. En cuvette er billigere end sin fine fætter, culotte, fordi det kræver mere arbejde (læs: tid) at få kødet lige så mørt.
Spørgsmålet er: Hvis du kan få en cuvette perfekt mør, saftig og smagfuld i din sous vide, hvorfor så give det dobbelte for en culotte? Efter at have prøvet både culotte og cuvette er vi ikke i tvivl om svaret.
Vores oksecuvette fik 9 timer ved 55 grader og blev præcis medium, hverken for rød eller for grå, hverken for mør (!) eller for hård. Bare perfekt. Ønsker du din cuvette mere rød, så giv den 9 timer ved 54 grader i din sous vide.
Som belønning for at vælge cuvette i stedet for culotte får du lov til at låne opskriften på Spicy Twists særlige rub, som du kan smøre stegen ind i god tid, inden den skal i sous vide. Bare du lover ikke at sige det til nogen – den er nemlig hemmelig!
Glæd dig til en lækkert mør cuvette med en fantastisk smag. Og bare rolig: Når du skal udskære din cuvette, kan du næsten ikke skære forkert. Den er dejligt mør og lyserød på alle ledder og kanter.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
1.2 kg oksecuvette | |
Rub |
|
Korn fra 15 kardemommekapsler | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 stjerneanis | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rids cuvettens fedtlag i ruder med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Pulverisér alle krydderier i en morter og gnub rubben ind i kød og fedt – gerne 12-24 timer i forvejen |
3
Færdig
|
Pak i vakuum og giv stegen 9 timer ved 55 grader |
4
Færdig
|
Brun stegen godt af på alle sider på en pande, under grillen i ovnen eller på en udendørs grill |
2 Comments Skjul kommentarer
Jeg ved ikke om der er forskel på cuvetter, da jeg med 56 grader i 10 timer stadig synes at den er hård og sej. Overvejer næste gang at give den 24 timer.
Kære Anders
Ja, meget tyder på, at der må være stor forskel på cuvetter, for tidsangivelsen passede perfekt for vores cuvette.
Er du sikker på, at du skærer den rigtigt ud efter stegningen? Forkert udskæring af cuvette og culotte giver altid sejt/hårdt kød.
Hvis du har mod på det, kan du prøve denne opskrift, hvor du bare udskifter culotten med en cuvette: https://spicytwist.dk/opskrift/okseculotte-i-ovn/
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist