Ingredienser
-
200 g kantareller
-
2 skalotteløg
-
1 fed hvidløg
-
0.5 tsk. salt
-
3 spsk. olivenolie
-
6 æg
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
De smukke, gule kantareller er i sæson fra midten af juni helt frem til november. De vokser ofte i små klynger i nåleskove med meget mos og sur jord.
I modsætning til champignon smager kantareller ikke så godt i rå tilstand. Kantareller skal steges i smør eller olie, så den skarpe smag forsvinder. Men så er de abrikosgule svampe altså også en godbid i særklasse.
Du kan selvfølgelig altid tilberede kantareller i en flødesovs og hælde på et stykke brød eller i en omgang pasta. Det kan ikke gå galt.
Brug eventuelt vores opskrift på champignonsovs med esdragon.
Men kantareller sammen med æg og esdragon er altså heller ikke at kimse ad (i det hele taget skal vi ikke kimse så meget). En omelet med kantareller er et gudemåltid til frokost eller som en raffineret forret med et stykke ristet brød til.
Du må endelig ikke skylle kantarellerne! De skal børstes med en pensel, så jorden falder af, og så skal enderne skæres af. Nu er de klar til stegning. Ved at stege kantarellerne i fedtstof og lidt salt trækker du vandindholdet ud af svampene og opnår den mest intense smag.
Skal der et glas vin til kantarellerne? Et glas tysk auslese eller en pinot noir vil være gode match.
Ingredienser
200 g kantareller | |
2 skalotteløg | |
1 fed hvidløg | |
0.5 tsk. salt | |
3 spsk. olivenolie | |
6 æg | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kantarellerne (se i teksten), hak løg og hvidløg fint |
2
Færdig
|
Steg grøntsagerne i olie og salt ved middelvarme, til vandet fordamper fra svampene, og løgene bliver blanke - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Pisk æg, esdragon, salt og peber sammen og hæld over grøntsagerne |
4
Færdig
|
Skru lidt ned for panden, læg låg på og steg omeletten, til æggene er størknet - det tager igen små 10 minutter |