Opskrift: Omelet med kantareller
- og esdragon

0 0
Opskrift: Omelet med kantareller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g kantareller
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
0.5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
6 æg
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
0.5 tsk. salt, peber

Efterårets skønne kantareller i hyggeligt selskab

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De smukke, gule kantareller er i sæson fra midten af juni helt frem til november. De vokser ofte i små klynger i nåleskove med meget mos og sur jord.

I modsætning til champignon smager kantareller ikke så godt i rå tilstand. Kantareller skal steges i smør eller olie, så den skarpe smag forsvinder. Men så er de abrikosgule svampe altså også en godbid i særklasse.

Du kan selvfølgelig altid tilberede kantareller i en flødesovs og hælde på et stykke brød eller i en omgang pasta. Det kan ikke gå galt.

Brug eventuelt vores opskrift på champignonsovs med esdragon.

Men kantareller sammen med æg og esdragon er altså heller ikke at kimse ad (i det hele taget skal vi ikke kimse så meget). En omelet med kantareller er et gudemåltid til frokost eller som en raffineret forret med et stykke ristet brød til.

Du må endelig ikke skylle kantarellerne! De skal børstes med en pensel, så jorden falder af, og så skal enderne skæres af. Nu er de klar til stegning. Ved at stege kantarellerne i fedtstof og lidt salt trækker du vandindholdet ud af svampene og opnår den mest intense smag.

Skal der et glas vin til kantarellerne? Et glas tysk auslese eller en pinot noir vil være gode match.

Ingredienser

Antal personer:
200 g kantareller
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
0.5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
6 æg
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
0.5 tsk. salt, peber
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kantarellerne (se i teksten), hak løg og hvidløg fint

2
Færdig

Steg grøntsagerne i olie og salt ved middelvarme, til vandet fordamper fra svampene, og løgene bliver blanke - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Pisk æg, esdragon, salt og peber sammen og hæld over grøntsagerne

4
Færdig

Skru lidt ned for panden, læg låg på og steg omeletten, til æggene er størknet - det tager igen små 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Antiinflammatorisk jordskokkesalat
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk jordskokkesalat
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
næste
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
Opskrift: Antiinflammatorisk jordskokkesalat
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk jordskokkesalat
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
næste
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava

Tilføj Din Kommentar