Opskrift: Hurtig pasta carbonara
med røget skinke og hvidløg

0 0
Opskrift: Hurtig pasta carbonara

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
300 g røget skinke
4 æg
150 g parmesan, revet
0.5 dl kogevand
Friskkværnet peber

Værsgo, en knapt så fed pasta carbonara på 25 minutter

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Herboende italienere korser sig over danskernes barbariske måde at mishandle deres elskede spaghetti carbonara på.

Alene det, at vi kan finde på at udskifte spaghetti med pasta! Næsten værre er vores brug af fløde i retten. En ægte carbonara er uden fløde. Og hvad er det nu for et uvæsen med at forurene det enkle måltid med alle mulige grøntsager som champignon eller grønærter eller dét, der er værre?

Hvis det er rigtigt, at det oprindeligt er kulminearbejdere, der opfandt retten (carbone betyder kul), så er fløde og den type forfinede grøntsager helt udelukket.

Ifølge italienerne bør vi også lære at bruge pecorino-ost i stedet for parmesan – og pancetta i stedet for bacon. Madonna mia!

Her på Spicy Twist er vi enige et langt stykke hen ad vejen: Fløde holder ikke, det bliver for kvalmt. Og grøntsager kan vi sagtens spise i en salat ved siden af. Lad os holde vores carbonara så enkel som muligt.

Til gengæld for disse indrømmelser tillader vi os at benytte en god, tør pasta. Vi har fundet en dejlig røget skinke af Parma-typen (Nettos Westphaler-skinke), som giver retten den helt rigtige røgede smag, men uden alt baconfedtet. Og, scusi, men vi er altså vilde med Parmesan…

Denne version af pasta carbonara er helt simpel, ikke helt så fed som de danske afarter – og så vil det helt klart klæde den at optræde i selskab med en italiensk tomatsalat.

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
300 g røget skinke
4 æg
150 g parmesan, revet
0.5 dl kogevand
Friskkværnet peber
3 fra 25 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken (al dente) - gem lidt kogevand

2
Færdig

Varm imens olien op på en pande og steg hvidløget blankt

3
Færdig

Tilsæt skinke og steg med et par minutter

4
Færdig

Tilsæt den kogte pasta og steg med et par minutter

5
Færdig

Rør æg og parmesan sammen - tilsæt kogevand, mens du pisker kraftigt

6
Færdig

Tag panden med pasta og skinke af ilden, hæld æggeblandingen ved og rør kraftigt rundt

7
Færdig

Servér øjeblikkeligt i dybe tallerkener med et solidt drys friskkværnet peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 2 kopper mildt krydret kaffe
forrige
Opskrift: 2 kopper mildt krydret kaffe
Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst
næste
Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst
Opskrift: 2 kopper mildt krydret kaffe
forrige
Opskrift: 2 kopper mildt krydret kaffe
Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst
næste
Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst

Tilføj Din Kommentar