Ingredienser
-
500 g pasta
-
2 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
300 g røget skinke
-
4 æg
-
150 g parmesan, revet
-
0.5 dl kogevand
-
Friskkværnet peber
Et par ord om vores opskrift
Herboende italienere korser sig over danskernes barbariske måde at mishandle deres elskede spaghetti carbonara på.
Alene det, at vi kan finde på at udskifte spaghetti med pasta! Næsten værre er vores brug af fløde i retten. En ægte carbonara er uden fløde. Og hvad er det nu for et uvæsen med at forurene det enkle måltid med alle mulige grøntsager som champignon eller grønærter eller dét, der er værre?
Hvis det er rigtigt, at det oprindeligt er kulminearbejdere, der opfandt retten (carbone betyder kul), så er fløde og den type forfinede grøntsager helt udelukket.
Ifølge italienerne bør vi også lære at bruge pecorino-ost i stedet for parmesan – og pancetta i stedet for bacon. Madonna mia!
Her på Spicy Twist er vi enige et langt stykke hen ad vejen: Fløde holder ikke, det bliver for kvalmt. Og grøntsager kan vi sagtens spise i en salat ved siden af. Lad os holde vores carbonara så enkel som muligt.
Til gengæld for disse indrømmelser tillader vi os at benytte en god, tør pasta. Vi har fundet en dejlig røget skinke af Parma-typen (Nettos Westphaler-skinke), som giver retten den helt rigtige røgede smag, men uden alt baconfedtet. Og, scusi, men vi er altså vilde med Parmesan…
Denne version af pasta carbonara er helt simpel, ikke helt så fed som de danske afarter – og så vil det helt klart klæde den at optræde i selskab med en italiensk tomatsalat.
Ingredienser
500 g pasta | |
2 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
300 g røget skinke | |
4 æg | |
150 g parmesan, revet | |
0.5 dl kogevand | |
Friskkværnet peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken (al dente) - gem lidt kogevand |
2
Færdig
|
Varm imens olien op på en pande og steg hvidløget blankt |
3
Færdig
|
Tilsæt skinke og steg med et par minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt den kogte pasta og steg med et par minutter |
5
Færdig
|
Rør æg og parmesan sammen - tilsæt kogevand, mens du pisker kraftigt |
6
Færdig
|
Tag panden med pasta og skinke af ilden, hæld æggeblandingen ved og rør kraftigt rundt |
7
Færdig
|
Servér øjeblikkeligt i dybe tallerkener med et solidt drys friskkværnet peber |